Σπρίτζης: Fake news ότι το υπουργείο είχε συμφωνήσει για τις αυξήσεις στην Αττική Οδό

Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης χαρακτήρισε fake news το ότι το υπουργείο είχε συμφωνήσει για τις αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 πρόσθεσε ότι τον περασμένο Φλεβάρη είχε επιχειρηθεί το ίδιο από την εταιρία και μετά από επικοινωνία του υπουργείου η αύξηση απετράπη.

Ο κ. Σπίρτζης μίλησε για γκρίζες ζώνες από πλευράς Αττικής Οδού και για καταγγελίες πολιτών πριν 6 με 7 χρόνια.

Εξήγησε ότι η σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κατατέθηκε για την αναστολή της αύξησης των διοδίων έχει ισχύ για 45 μέρες, οπότε -όπως είπε- είναι στην ευχέρεια της επόμενης κυβέρνησης το αν θα εφαρμόσει το μέτρο, ψηφίζοντάς το.

Σημείωσε ωστόσο ότι με βάση την σύμβαση που έχει υπογραφεί από προηγούμενη κυβέρνηση, η Αττική Οδός μπορεί μονομερώς να καθορίζει τις τιμές. «Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να αγνοεί το δημόσιο και τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις που έχει» συμπλήρωσε την ίδια ώρα.

Εκτίμησε επίσης ότι η κίνηση αυτή της εταιρίας μπορεί να έγινε γιατί θεώρησε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει αντίδραση εν μέσω εκλογών και κάλεσε τη ΝΔ να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Ο υπουργός είπε ότι και νωρίτερα από το 2024 εκτιμά ότι μπορεί να επιστρέψει στο Δημόσιο η Αττική Οδός καλώντας την εταιρία να καταθέσει όλα τα στοιχεία.

«Περιμένουμε όλα τα στοιχεία από την εταιρία. Η εισαγγελική έρευνα γίνεται για το αν τα έσοδα και τα έξοδα ειναι τέτοια που να αιτιολογούν τη σύμβαση μέχρι το 2024 ή όχι. Αν δηλαδή έχουν αποσβέσει τα επιδοτημένα κεφάλαια, αν έχει γίνει καταστρατήγηση ή όχι».

Ο κ. Σπίρτζης μίλησε για γκρίζες ζώνες από πλευράς Αττικής Οδού και για καταγγελίες πολιτών πριν 6 με 7 χρόνια.

Για τα αστικά λεωφορεία και την κριτική της ΝΔ επί του ζητήματος, απάντησε ότι στις αστικές συγκοινωνίες υπάρχει αύξηση 30% των εσόδων από το ηλεκτρονικό εισιτήριο και κάρτα και από την πάταξη των κυκλωμάτων με τα πλαστά εισιτήρια.

«Ο κόσμος ξέρει ποιος τους έβαλε στα μνημόνια και την κρίση» απάντησε όταν ρωτήθηκε για την ομιλία Καραμανλή, κάνοντας λόγο για τα μεγάλα ελλείμματα. Επέρριψε επίσης ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου που διαχειρίστηκε την κρίση ενώ χαρακτήρισε ντροπή την κυβέρνηση Παπαδήμα κατά την οποία -όπως είπε- παραιτήθηκε ένας πρωθυπουργός για να τοποθετηθεί ένας τραπεζίτης.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: