Σπουδές στην Ελλάδα με προδιαγραφές εξωτερικού

Τώρα μπορείς να μυηθείς στο αμερικανικό σύστημα εκπαίδευσης και να απολαύσεις τα οφέλη του σπουδάζοντας σε διεθνές περιβάλλον ενώ παραμένεις στη χώρα σου.

Sponsored Content 

Είναι γεγονός ότι η ακαδημαϊκή εκπαίδευση που προσφέρουν τα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ είναι βασισμένη σε πρωτότυπες μεθόδους διδασκαλίας και περιλαμβάνει τα πιο δημοφιλή αντικείμενα σπουδών.

Ταυτόχρονα, το σύστημά τους διαμορφώνει ολόκληρη την προσωπικότητα των σπουδαστών γι αυτό και οι πτυχιούχοι τους απορροφώνται άμεσα από την διεθνή αγορά εργασίας.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που κάνουν το Γέιλ, το Χάρβαρντ, το Κολούμπια, το Πρίνστον κ.ά. να είναι δημοφιλή σε εκατομμύρια νέους σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ευτυχώς, στην Ελλάδα τα δεδομένα για τους επίδοξους επιστήμονες είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά αφού το Deree – Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ακολουθώντας τη φιλοσοφία των κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου, δηλαδή των αμερικανικών, προσφέρει οργάνωση και σπουδές διεθνών προδιαγραφών με αντίστοιχες ευκαιρίες εξέλιξης.


Πιο συγκεκριμένα, το Deree – Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος εντάσσεται στο ίδιο νομοθετικό πλαίσιο με το Χάρβαρντ και το Γέιλ και λειτουργεί ακριβώς όπως ένα αμερικανικό πανεπιστήμιο, στην «καρδιά» της Ελλάδας.

Παρακολουθώντας λοιπόν τις εξελίξεις και τις τάσεις της αγοράς το Deree – Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, ως κατεξοχήν εκπρόσωπος του αμερικανικού μοντέλου εκπαίδευσης στη χώρα μας από το 1875, προσφέρει 38 προπτυχιακά προγράμματα (majors), 51 υποειδικότητες (minors), 8 μεταπτυχιακά προγράμματα και 6 προγράμματα σπουδών σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Clarkson.


Εξειδίκευση από το μέλλον
Τα Χρηματοοικονομικά (Finance), η Διοίκηση Επιχειρήσεων (Management), η Διεθνής Επιχειρηματικότητα (International Business), τα Ναυτιλιακά (Shipping Management), η Ψυχολογία (Psychology), το Marketing, η Τεχνολογία Πληροφοριακών Συστημάτων (Information Technology), η Επικοινωνία (Communication), ο Διεθνής Τουρισμός και η Διαχείριση Μονάδων Φιλοξενίας (International Tourism & Hospitality Management) είναι τα πρώτα σε ζήτηση γνωστικά αντικείμενα που αυτή τη στιγμή εξασφαλίζουν άμεσα θέσεις εργασίας αλλά και προοπτική εξέλιξης στην παγκοσμιοποιημένη αγορά εργασίας. Γι αυτό το Deree – Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος θωρακίζει τους σπουδαστές του με εξειδικευμένες γνώσεις και σημαντικές δεξιότητες,
ώστε να είναι προετοιμασμένοι για κάθε προοπτική στο μέλλον.


Διπλό πτυχίο, πολλαπλές προοπτικές
Καινοτομώντας συνεχώς το Deree – Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει επίσης τη δυνατότητα παράλληλων σπουδών δίνοντας την ευκαιρία στους σπουδαστές των δημόσιων πανεπιστημίων να φοιτήσουν ταυτόχρονα στο Deree – Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος αποκτώντας διπλό πτυχίο. Έτσι οι απόφοιτοι γίνονται πολύ πιο ελκυστικοί για τις επιχειρήσεις και σίγουρα πιο ανταγωνιστικοί στον διεθνή εργασιακό στίβο.

Το ελαστικό ωράριο μαθημάτων, η δυνατότητα μεταφοράς ακαδημαϊκών μονάδων από το δημόσιο πανεπιστήμιο στο Deree – Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος με αναγνώριση μαθημάτων και το σχετικό πρόγραμμα υποτροφιών διευκολύνουν τις διαδικασίες και μειώνουν τη διάρκεια φοίτησης για την απόκτηση πτυχίου. 

Παράλληλα, τα πτυχία του Deree  αναγνωρίζονται στην Αμερική και σε ολόκληρο τον κόσμο, γι’ αυτό και οι απόφοιτοί του έχουν γίνει δεκτοί για μεταπτυχιακές σπουδές σε μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να σπουδάσουν για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο σε πολύ γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού, με δίδακτρα του Deree.


Ίσες ευκαιρίες για όλους
Πιστό στην πεποίθηση ότι η έλλειψη πόρων δεν θα πρέπει να εμποδίζει κανέναν νέο από το να λαμβάνει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου το Deree – Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει υποστήριξη στους μαθητές του, βοηθώντας περισσότερους νέους να αποκτήσουν πρόσβαση σε εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, ανεξάρτητα από τους πόρους τους.

To Deree – Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος λοιπόν διαθέτει εκτεταμένα προγράμματα οικονομικής στήριξης και ακαδημαϊκών υποτροφιών η χρηματοδότηση των οποίων προέρχεται από ίδιους πόρους του Κολλεγίου και από την πολύτιμη βοήθεια υποστηρικτών του. Τα συγκεκριμένα προγράμματα περιλαμβάνουν ακαδημαϊκές υποτροφίες από 5% έως 100% κάλυψη στα δίδακτρα σε εισερχόμενους φοιτητές που δίνονται βάσει ακαδημαϊκών επιδόσεων, επάρκειας στην αγγλική γλώσσα, αξιολόγηση του συνολικού προφίλ, αποδεδειγμένης οικονομικής ανάγκης, τομέας σπουδών, κ.ά.).

Τέλος, το Deree – Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει στους σπουδαστές του δυνατότητα εργασίας. Τους δίνει δηλαδή την ευκαιρία να εργάζονται σε διοικητικά γραφεία του Κολλεγίου κατά τη διάρκεια των σπουδών τους βάσει ενός ελαστικού προγράμματος, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους. Έτσι, προσφέρεται στους σπουδαστές οικονομική στήριξη αλλά και πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία.


.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: