Σπουδαστής μαγειρικής καταγγέλλει πως υπέστη βασανιστήρια σε γνωστό εστιατόριο της Κέρκυρας [φωτο]

Σοκάρει περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτει τα «μεσαιωνικά βασανιστήρια» που υπέστη στην κουζίνα γνωστού εστιατορίου της Κέρκυρας όπου έκανε την πρακτική του ένας 19χρονος σπουδαστής μαγειρικής.

Σύμφωνα με όσα δημοσιοποιήθηκαν από την ΕΡΤ Κέρκυρας, ο 19χρονος καταγγέλλει πως ο υπεύθυνος κουζίνας του εν λόγω εστιατορίου ασκούσε συστηματικά εναντίον του σωματική και λεκτική βία. Η κακοποίηση κορυφώθηκε την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου όπου του πετούσε καυτό λάδι πάνω στα χέρια του, του προκαλούσε εγκαύματα με κaυτή σπάτουλα, τον εξύβριζε σκαιότατα ενώ του κατάφερε κλωτσιά στο τραυματισμένο του πόδι.

Ο 19χρονος δέχθηκε μάλιστα και απειλές, καθώς του είπαν πως αν παραιτηθεί ή δημοσιοποιήσει την καταγγελία του δεν θα βρει ποτέ δουλειά ως σεφ. Ωστόσο, αποφάσισε να προχωρήσει σε μήνυση στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, ενώ ζήτησε και εξετάστηκε από τον Ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τα τραύματά του.

Παράλληλα κατήγγειλε το περιστατικό και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας αλλά και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας το οποίο και προχώρησε σε δημοσιοποίησή του, μαζί με φωτογραφίες των τραυματισμένων χεριών του νεαρού σπουδαστή.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Σταμάτης Πελάης, δήλωσε πως υπάρχουν δεκάδες αντίστοιχα περιστατικά σε εκπαιδευόμενους σε πολλές τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού, ωστόσο, οι νεαροί εργαζόμενοι φοβούνται να προχωρήσουν σε επίσημες καταγγελίες.

Ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν σε εντατικούς ελέγχους και κάλεσε όσους υφίστανται τέτοιες συμπεριφορές ή καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων να μην διστάζουν να καταγγέλλουν τα περιστατικά αυτά στα σωματεία τους.

«Είναι το πρώτο γεγονός που μας καταγγέλλεται επισήμως», ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρα και τόνισε ότι «παρόμοια περιστατικά σημειώνονται καθημερινώς χωρίς όμως δυστυχώς να καταγγελθούν από τα «θύματα» καθώς υπάρχει ο φόβος της απόλυσης τους».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: