Σποτ του ΚΚΕ για την «πραγματική ευθύνη» που επικρατεί στη Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Εν μέσω των όσων εξελίξεων και τον αποφάσεων που αφορούν τον κορονοϊό, αλλά και τα «απόνερα» που αυτός δημιουργεί στην ελληνική κοινωνία, το ΚΚΕ προχώρησε σε τριπλό… χτύπημα. Το ένα αφορά το σύστημα Υγείας της χώρας, το άλλο τις ουρές που δημιουργήθηκαν στις τράπεζες και το τρίτο τη συνδικαλιστική δράση, η οποία υπό αυτές τις συνθήκες γίνεται ακόμη πιο δύσκολη και περίπλοκη.

Όσον αφορά το ζήτημα της δημόσιας Υγείας, ο Περισσός δημιούργησε και ένα σποτ με τίτλο «Η Πραγματική Ευθύνη», μέσω του οποίου τονίζει πως «το 2013 η κυβέρνηση της ΝΔ έκλεινε νοσοκομεία. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα άφησε κλειστά. Η ΝΔ μείωνε κονδύλια για την Υγεία και ο ΣΥΡΙΖΑ τα μείωνε ακόμα περισσότερο. Έχουν την πλήρη ευθύνη για την κατάσταση».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα σημειώνει:

  • Μένουμε δυνατοί!
  • Επίταξη των ιδιωτικών δομών και μέσων!
  • Υλοποίηση των αιτημάτων και αναγκών των γιατρών και υγειονομικών!
  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας!

Δείτε το σποτ:

Για τις ουρές στις τράπεζες: Η κυβέρνηση να παγώσει οφειλές και δόσεις

«Η κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει επιτέλους να κουνάει το δάχτυλο στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, οι οποίοι, χωρίς να έχουν άλλη επιλογή, στέκονται στις ουρές των τραπεζών. Αντί λοιπόν να μεταβιβάζει, όπως συνηθίζει, την ευθύνη στον λαό κρύβοντας τις ευθύνες των τραπεζιτών, οι οποίοι έκλεισαν παραρτήματα και προχώρησαν σε απολύσεις, ας αναλάβει τις δικές της ευθύνες παίρνοντας μέτρα για πάγωμα των οφειλών στην εφορία, αναστολή των πληρωμών σε ΔΕΚΟ, ρύθμισης των δόσεων των δανείων, προστασίας της πρώτης κατοικίας», επισημαίνει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του «για τις ουρές στις τράπεζες», σημειώνει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

«Οι άθλιες μεθοδεύσεις με τις κυβερνητικές πλάτες δεν πρόκειται να περάσουν»

Τέλος, μέσω άλλου σχολίου του, το γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος, επισημαίνει: «Την ίδια ώρα που πετσοκόβονται μισθοί, αναστέλλονται συμβάσεις και εργαζόμενοι συνωστίζονται σε χώρους δουλειάς, χωρίς στοιχειώδη μέτρα και μέσα προστασίας βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, η εργοδοσία νομίζει πως βρήκε την ευκαιρία να βάλει σε καραντίνα τη συνδικαλιστική δράση.

Οι άθλιες μεθοδεύσεις με τις κυβερνητικές πλάτες σε μεγάλους χώρους δουλειάς για αναστολή της συνδικαλιστικής δράσης, ακόμα και της λειτουργίας των επιτροπών υγιεινής και ασφάλειας, δεν πρόκειται να περάσουν. Θα βρουν μπροστά τους ίδιους τους εργαζόμενους».

Πολιτική

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: