Σπιτικός γύρος από τα χεράκια σου…


Τι καλύτερο από σπιτικό γύρο ; Ποιος θα σου πει ότι δεν θέλει να δοκιμάσει;

Χορταστική μερίδα, παγωμένο κρασί  ή μπύρα και καλή παρέα. Σημείωσε τα υλικά…

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά χοιρινό (πανσέτα και σπάλα) κομμένο σε φέτες οριζόντιες
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 µήλο τριµµένο
  • 4 ντοµάτες τριµµένες
  • 500 γρ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά και καυτερή
  • αλάτι
  • φρεσκοτριµµένο πιπέρι
  • πίτες για σουβλάκι

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να κόψει το κρέας σε κομμάτια (για γύρο) οριζόντια και λεπτά. Βάζουμε σε γυάλινο σκεύος όλα τα υλικά. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε σκεπασμένα από 4 ώρες ως και µία νύχτα, να μαριναριστούν καλά.
Για να στήσουμε το γύρο χρειαζόμαστε κοτοπουλιέρα (από το φούρνο της κουζίνας) ή αυτοσχέδια πατέντα. Αλλιώς, μπορούμε να τον περάσουμε σε τρία σουβλιά για κεµπάπ. Τον τυλίγουμε µε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τον ακουμπάμε σε ταψάκι γεμάτο νερό, πλαγιαστά. Ψήνουμε στους 200ºC για 1 ώρα και 30΄. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τον γύρο να ξεροψηθεί. Κόβουμε τα ψημένα κομμάτια και αφήνουμε τον υπόλοιπο γύρο να ροδίσει.
Σερβίρουμε µε πίτες, τζατζίκι και ψητές ντομάτες.


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: