Σπιτικό frozen yogurt!!!

Υλικά (για 1 λίτρο σπιτικό frozen yogurt)

  • 1 λίτρο στραγγιστό γιαούρτι με όλα τα λιπαρά
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα και ελαφρά σπασμένα στο γουδί
  • 200 γρ. κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα (ή/και σμέουρα και βατόμουρα)

Ετοιμάζετε το παγωτό γιαούρτι: Βάζετε τη ζάχαρη και το γιαούρτι στον κάδο του μίξερ, αν είναι μεγάλος και σχετικά βαθύς. Αν δεν είναι, επειδή μπορεί να πετάει γιαούρτι γύρω-γύρω, μπορείτε εναλλακτικά να τα βάλετε σε μεγάλο δοχείο και να χρησιμοποιήσετε μίξερ χειρός. Τα χτυπάτε για 10 -12 λεπτά να μεγαλώσει ο όγκος του γιαυρτιού, απ’ τον αέρα που εισχωρεί στο μείγμα λόγω δυνατού χτυπήματος.

Σπάζετε ελαφρώς τα αμύγδαλα στο γουδί ή σε μια σακούλα με τον πλάστη ή ξύλινο σφυρί. Τα ρίχνετε πάνω από το χτυπημένο γιαούρτι μαζί με τα κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα.

Με κουτάλι, μαλακά και κάνοντας μια κίνηση σαν να σχηματίζετε τον αριθμό 8, διπλώνετε μέσα στο αφράτο γιαούρτι τα συστατικά για 1-2 λεπτά, ώστε να πάνε παντού, χωρίς το μείγμα να χάσει την αφράτη του μορφή.
Χύνετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο ή τάπερ και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον

Σερβίρισμα: Αν διατηρείτε το παγωτό γιαούρτι στον καταψύκτη (-18ºC), βγάλτε το δοχείο 10 λεπτά πριν σερβίρετε για να μαλακώσει. Με το ειδικό εργαλείο δημιουργείστε μπάλες και βάλτε τις σε ποτήρι (δείχνει τέλειο). Προσθέστε στο σπιτικό  frozen  yogurt φυλλαράκια μέντας και απολαύστε το!

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: