Υλικά
Για το παντεσπάνι
- Μια δόση παντεσπάνι σοκολάτας
- κρέμα ζαχαροπλαστικής
- βούτυρο φρέσκο (1 φλιτζάνι του τσαγιού για κάθε 1 κιλό κρέμας ζαχαροπλαστικής)
- άρωμα βανίλιας
- λίγη μαρμελάδα βερίκοκο ή μήλο ή κυδώνι
- γλάσο σοκολάτας
Για το παντεσπάνι σοκολάτας
- 125 γραμμάρια ζάχαρη
- 125 γραμμάρια αλεύρι
- 5 αυγά
- 30 γραμμάρια κακάο
- Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- 6 κ.τ.σ. κοφτές, αλεύρι
- 2 κ.τ.σ. κοφτές, κορν φλάουερ
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κούπες γάλα
- 2 κρόκοι αυγών, ελαφρώς χτυπημένοι
- 2 κ.τ.σ. κοφτές, ανάλατο βούτυρο
- 1 βανίλια
syntages