Σπιτική κρέμα καραμελέ

Υλικά για 12 άτομα

Για την καραμέλα

  • 12 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι

Για την κρέμα

  • 750 ml γάλα
  • 100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη και λιωμένη
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • λιγότερο από 1 γραμμάριο κρόκος Κοζάνης

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί με 1 κουταλιά της σούπας γάλα.
  2. Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο και λείο, ανακατεύετε το γάλα με τον κρόκο Κοζάνης και βάζετε στη φωτιά μέχρι να βράσει.
  3. Αποσύρετε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ, χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη.
  4. Όταν ασπρίσουν, ανακατεύετε σιγά-σιγά το γάλα μέσα στα αυγά, χτυπώντας τα με ένα σύρμα.
  5. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι, φτιάχνετε την καραμέλα με τη ζάχαρη και 12 κουταλιές της σούπας νερό.
  6. Μοιράζετε την καραμέλα σε 12 μπολάκια, τα γεμίζετε με την κρέμα και σε μπεν μαρί, ψήνετε στο φούρνο για 35 λεπτά.
  7. Βγάζετε τα μπολάκια από το νερό και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  8. Μόλις κρυώσουν, μπορείτε να τα αναποδογυρίσετε σε πιάτα σερβιρίσματος.

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: