Σπιτικά Καλτσόνε !!!

.

Σήμερα έφτιαξα Σπιτικά Καλτσόνε τα Αγαπημένα του μικρού μου!!!!

 Για την Ζύμη  των Calzone    

Σε ένα μπολ βάζουμε γάλα χλιαρό 300 γραμμάρια μαζί με ένα φακελάκι ξερή μαγια και Ανακατεύω με το σύρμα να διαλυθεί η μαγια προσθέτω μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη, μισό κουταλάκι αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο 1 Αυγό και Ανακατεύω στο τέλος προσθέτω 600 γραμμάρια Αλεύρι και ζυμωνο αν η ζύμη μας φανεί λίγο σφιχτή προσθέτουμε λίγο ακόμη λάδι σκεπάζουμε την Ζύμη και την Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί να διπλασιαστεί σε όγκο. 

.

Στην Συνέχεια Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια, ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε στρογγυλό φύλο γεμίζουμε με υλικά της αρεσκείας μας εγω έβαλα σάλτσα ντομάτας σπιτική τριμμένη μοτσαρελα σαλάμι σε φέτες λεπτές, πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης και πράσινη, κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο, και μοτσαρελα λευκή την οποία έχω κόψει σε φέτες λεπτές, και σε ορισμένα έβαλα μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες λεπτές. κλείνουμε τα Καλτσονε και πιέζουμε γύρω γύρω με ένα πιρούνι.

Τοποθετούμε τα Καλτσονε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε απο πάνω με ένα πινέλο με αυγό χτυπημένο με λίγο λαδάκι Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 30 λεπτά!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.Geri Dako ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ !!

 


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: