Σπέσιαλ καρυδόπιτα με μία διάφορα περιέχει μέσα κόκα-κόλα και για επικάλυψη κρέμα πατισερί και κρέμα κόκα-κόλας!!!!!

ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΨΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΟΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΜΕ:

Χτυπάμε 2 νεροπότηροα ζάχαρη με 6 αυγά!

Στην συνέχεια ρίχνουμε μισό νεροπότηρο σπορέλαιο, συνεχίζουμε με 3 νεροπότηρα αλεύρι, 2 μπέικιν πάουντερ,

4 κουταλιές της σούπας κακάο, 1 κουτάκι αναψυκτικό κόκα κόλα , 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο, 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα!

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνοντας μέσα 1 νεροπότηρο πολύ ψιλοκομμένα καρύδια ανακατεύουμε με μαρίζ!

Το τοποθετούμε στο βουτυρωμένο ταψί μας και το ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30λεπτα ανάλογα τον φούρνο!

Σιρόπι

3 νεροπότηρα νερό

2 μισή νεροπότηρα ζάχαρη βράσιμο να δέσει και σιροπιάζουμε κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι!!!!

Κρέμα πατισερί

2 κιλά γάλα

2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη

8 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ

4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

2 βανίλιες

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Κρέμα κόκα κόλας

Βάζουμε σε ένα μπολ 2 κρόκους και τους χτυπάμε με σύρμα!

Σε άλλο μπολ βάζουμε 200ml κόκα-κόλα, 160 γραμμάρια κορν φλάουρ και 1 βανίλια

Στην συνέχεια βάζουμε στην κατσαρόλα 600 ml κόκα-κόλα με 200 γραμμάρια ζάχαρη μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ !

Ρίχνουμε και τους κρόκους και ανακατεύουμε με.γρήγορες κινήσεις!

Κατεβάζουμε και προσθέτουμε 50 γραμμάρια βούτυρο !

Αφήνουμε την κρέμα σκεπασμένη με μεμβράνη να κρυώσει πάρα πολύ πολύ καλά όποτε μετά προσθέτουμε 350 γραμμάρια παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας να ενσωματωθούν!

Συναρμολόγηση

Τοποθετούμε την κρύα κρέμα πατισερό το τοποθετούμε ψυγείο για 3 ώρες και στην συνέχεια την κρέμα κόκα-κόλα και ξανά ψυγείο!!

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ!ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΤΑΨΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ!

Tzeni Tsanaktsidou

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: