SPD: Ο Σόιμπλε κάνει ζαβολιές στο θέμα της Ελλάδας

Στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων στη Γερμανία διατυπώνουν επικρίσεις κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για τη στάση του απέναντι στο ελληνικό ζήτημα.

Ο Γιοχάνες Καρς, εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για θέματα οικονομίας, σε συνέντευξή του στην «Passauer Neue Presse» της Τετάρτης, ανέφερε ότι «ο Σόιμπλε κάνει ζαβολιές και χρησιμοποιεί τεχνάσματα στο θέμα της Ελλάδας», ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ ότι είναι «ανειλικρινής».

Η Γενική Γραμματέας του SPD Καταρίνα Μπάρλεϊ δήλωσε στην ίδια εφημερίδα πως «είναι καιρός οι πιστωτές της Ελλάδας να τηρήσουν εποικοδομητική στάση και να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους».

«Οι Έλληνες υφίστανται εδώ και χρόνια περικοπές όπως λ.χ. στις συντάξεις τους. Αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Άντιον Χοφράιτερ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος το κόμματος των Πράσινων (Die Grünen) επέκρινε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ότι «με την πείσμονα άρνησή του να γίνουν ουσιαστικές ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους δημιουργεί μια νέα αβεβαιότητα».

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: