Απολαυστική ιταλική συνταγή, πετυχαίνει πάντα γιατί είναι απλούστατη.
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι (ολικής, είναι καλύτερα)
100 γραμμάρια ρόκα (βάζουμε φύλλα βασιλικού το καλοκαίρι)
2 σκελίδες σκόρδο
50 γραμμάρια καθαρισμένα καρύδια
Λίγο μαϊντανό
5 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Παρμεζάνα για τρίψιμο
Εκτέλεση
Βράστε τα σπαγγέτι όπως περιγράφεται στην συσκευασία
Στο μίξερ βάλτε την ρόκα καθαρισμένη (τον βασιλικό αν υπάρχει)
Προσθέστε το σκόρδο και τον μαϊντανό
Προσθέστε τα καρύδια
Βάλτε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Γυρίστε το μίξερ, προσεκτικά, μετά πιο γρήγορα
Θέλετε μια πάστα κάπως υγρή
Ανακατέψτε στα μακαρόνια και τρίψετε την παρμεζάνα
Απολαύστε την!
Στο παραδοσιακό πέστο βάζουμε κουκουνάρι. Το καρύδι είναι πιο γευστικό, έχει «βάθος» η σάλτσα.
syntages