Spa-Francorchamps :Άλλος έκανε τον καλύτερο χρόνο (Verstappen) και άλλος ξεκινάει πρώτος (Sainz)

Το σημερινό Grand prix στο Βέλγιο θα είναι ίσως ένα από τα πιο εντυπωσιακά της χρονιάς. Και αυτό γιατί οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας θα ξεκινήσουν από τις τελευταίες θέσεις του grip λόγω των ποινών που επέβαλε η Fia.

Σύμφωνα με την FIA τιμωρούνται οι ομάδες που άλλαξαν κομμάτια στη μονάδα ισχύος των κινητήρων τους η τοποθέτησαν νέα κιβώτια ταχυτήτων. Συνολικά επτά οδηγοί θα ξεκινήσουν τελευταίοι. Τιμωρήθηκαν οι ομάδες γιατί πριν από τον αγώνα στο Spa έκαναν αλλαγές στις μονάδες ισχύος για να μη χάσουν την προθεσμία στην ομολογκασιόν των νέων υβριδικών συστημάτων.

Η καταλυτική ημερομηνία είναι η 1η Σεπτεμβρίου αρά σωστά οι επικεφαλής των ομάδων προχώρησαν στις αλλαγές γνωρίζοντας ότι θα τους επιβληθούν ποινές.

‘Έτσι σήμερα οι επτά κορυφαίο οδηγοί που θα ξεκινήσουν τελευταίοι είναι οι Max Verstappen ( Red Bull) , Charles Leclerc (Ferrari) , Lando Norris ( McLaren) ,Esteban Ocon (Alpine) ,Mick Schumacher (Haas), Valtteri Bottas ( Alfa Romeo), Guanyu Zhou ( Alfa Romeo).

Χθες στα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά μόνο ο Verstappen έκανε μια καλή προσπάθεια για να κερδίσει την Pole Position που φυσικά δεν ήταν ουσιαστική αλλά τυπική. Ο Leclerc βγήκε στην πίστα στα τελευταία δύο λεπτά απλά για να βοηθήσει τον Sainz να κάνει καλύτερο χρόνο από τον Perez.

Σ αυτά τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά χάθηκε και το ενδιαφέρον για τους πρωτοπόρους. Γιατί ούτε ο Ολλανδός ούτε ο Μονεγάσκος , είχαν δικαίωμα να ξεκινήσουν πρώτοι. Και αυτό το ήξεραν εκ των προτέρων. Άλλος κάνει τον καλύτερο χρόνο και άλλος παίρνει την Pole Position. Άρα το ενδιαφέρον από την αρχή των χρονομετρημένων δοκιμαστικών είχε επικεντρωθεί στους Sergio Perez και Carlos Sainz που δεν είχαν χρεωθεί καμιά ποινή.

Η σειρά εκκίνησης σήμερα έχει ώς εξής:

1 – Sainz

2 – Pérez

3 – Alonso

4 – Hamilton

5 – Russell

6 – Albon

7 – Ricciardo

8 – Gasly

9 – Stroll

10 – Vettel

11 – Latifi

12 – Magnussen

13 – Tsunoda

14 – Bottas

15 – Verstappen

16 – Leclerc

17 – Ocon

18 – Norris

19 – Zhou

20 – Schumacher

Ο αγώνας σήμερα Κυριακή  στο Spa είναι ο 55ος στην ιστορία . Η πίστα έχει μήκος 7 χιλιόμετρα (7.004 Km), οι αγωνιζόμενοι θα κάνουν 44 γύρους και θα καλύψουν 308.052 χλμ.

Τον αγώνα που ξεκινάει στις τέσσερις το απόγευμα μπορείτε να τον παρακολουθήσετε από την ΕΡΤ, την Cosmote TV και από την F1 TV Pro.

 

Spa-Francorchamps :Άλλος έκανε τον καλύτερο χρόνο (Verstappen) και άλλος ξεκινάει πρώτος (Sainz) gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: