Σοβαρά προβλήματα και καταστροφές από τις ισχυρές βροχοπτώσεις στην Κρήτη

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι ισχυρές βροχοπτώσεις που καταγράφονται για δεύτερο 24ωρο στην Κρήτη. Μετά τις καταστροφές στις καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση, τα ξημερώματα της Τρίτης, από το πρωί πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται σε μεγάλο τμήμα του Ηρακλείου.

Κλειστή παρέμεινε το πρωί η παραλιακή λεωφόρος, αφού τα νερά είχαν μετατρέψει τον δρόμο σε λίμνη, ενώ από τις 12 το μεσημέρι κλειστός είναι και ο κόμβος της Νέας Αλικαρνασσού, όπου αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο νερό που ξεπερνάει τα 80 εκατοστά.

Κλειστή τα τελευταία λεπτά είναι και η λεωφόρος Ικάρου, στο τμήμα προς Αεροδρόμιο. Στην Ανάληψη Χερσονήσου, οικογένειες έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους λόγω του νερού, ενώ και στην περιοχή του Καρτερού, οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές φαινόμενο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου Γιώργος Τσικαλάς που κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, μέχρι να περάσει το φαινόμενο. «Θα υπάρξει πρόβλημα πολύ μεγάλο και οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους, για να μην έχουμε κάποια τραγική εξέλιξη» επισήμανε.

Λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων και τη διακοπή της κυκλοφορίας σε κάποια σημεία, σημειώνονται δυσκολίες στην κυκλοφορία των οχημάτων κυρίως προς το Αεροδρόμιο ή ακόμη και πάνω στην εθνική οδό.

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: