Σοβαρά επεισόδια από μετανάστες στο Καλαί

Επεισόδια ξέσπασαν τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη στον παραλιακό δρόμο του Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, όταν μετανάστες που επιδιώκουν να φτάσουν στη Μεγάλη Βρετανία τον απέκλεισαν με κορμούς και κλαδιά δέντρων, εμποδίζοντας τα φορτηγά να περάσουν.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι μετανάστες εδώ και τρεις εβδομάδες «κόβουν και τοποθετούν κλαδιά, ακόμη και κορμούς δέντρων, πάνω στο οδόστρωμα» σε πολλά διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα. Τη νύχτα επανέλαβαν ξανά αυτήν την τακτική για να καθυστερήσουν τις νταλίκες και να καταφέρουν να κρυφτούν μέσα σε αυτές που κατευθύνονταν στο λιμάνι του Καλαί, ανέφερε η νομαρχία καταδικάζοντας με τον εντονότερο τρόπο αυτήν την «ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά».

Η αναζωπύρωση των επεισοδίων στην περιοχή ανησυχεί ιδιαίτερα τα σωματεία των αστυνομικών. «Εδώ και τρεις εβδομάδες ξαναζούμε περίπλοκες καταστάσεις», είπε ο Μπρούνο Νοέλ, μέλος του συνδικάτου Alliance. Είχε προηγηθεί μια σύντομη περίοδος σχετικής ηρεμίας, μετά τη διάλυση ενός μέρους της «Ζούγκλας» του Καλαί, στα μέσα Μαρτίου.

Η γαλλική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τις προθέσεις της σε ό,τι αφορά το μέλλον του βόρειου τμήματος αυτού του καταυλισμού. Στην παραγκούπολη του Καλαί συρρέουν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, κυρίως Σύροι, Αφγανοί και Σουδανοί που ονειρεύονται να περάσουν στη Μ. Βρετανία. Σύμφωνα με τον Ζιλ Ντεμπόβ, του αστυνομικού συνδικάτου SGP Police-Force Ouvriere, καθημερινά φτάνουν στο Καλαί περίπου 100 μετανάστες.

Παραδοσιακά, οι αφίξεις επίδοξων μεταναστών στο Καλαί αυξάνονται σημαντικά την άνοιξη και κορυφώνονται το καλοκαίρι.

karfitsa.gr-Diethni

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: