Σωσίας του Χίτλερ βολτάρει στην γενέτειρα του δικτάτορα (φωτό)

Τον τρόμο έχει προκαλέσει ένας νεαρός, ο οποίος είναι σωσίας του Χίτλερ και «κόβει» βόλτες στην γενέτειρα του Μπράουναου αμ Ιν. Ο σωσίας του κυκλοφορεί με το χαρακτηριστικό κούρεμα αλλά και μουστάκι του Αδόλφου Χίτλερ.

 

«Τον βλέπω συχνά στο Μπράουναου και αναρωτήθηκε αν αυτό σημαίνει κάτι» ανέφερε ένας κάτοικος της περιοχής στη σελίδα του στο Facebook, όπου ανάρτησε και μια φωτογραφία του άνδρα που είναι ντυμένος σαν τον Χίτλερ και δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα Oberoesterreichische Nachrichten. Η εφημερίδα, ωστόσο, δεν αποκαλύπτει το όνομα του χρήστη αλλά ούτε και τη φωτογραφία. 

Το πατρικό σπίτι του Αδόλφου Χίτλερ

Ο «σωσίας», που υπολογίζεται ότι είναι ηλικίας 25-30 ετών, εντοπίστηκε την τελευταία φορά σε ένα τοπικό βιβλιοπωλείο να ξεφυλλίζει περιοδικά που είχαν ως θέμα τους τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Φέρεται επίσης να επισκέφθηκε ένα μπαρ και εκεί είπε ότι ονομάζεται «Χάραλντ Χίτλερ». Τουλάχιστον μία φορά φωτογραφήθηκε μπροστά από το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Χίτλερ το 1889.

Η πινακίδα της γενέτειρας του Αδόλφου Χίτλερ

Το αυστριακό κοινοβούλιο ενέκρινε τον Δεκέμβριο την απόφαση να αγοραστεί το τριώροφο σπίτι που νοικιαζόταν από το 1972 από την κυβέρνηση. Το να εξυμνεί κανείς τον Χίτλερ ή τους Ναζί θεωρείται εγκληματική ενέργεια από την αυστριακή νομοθεσία.

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: