Σομαλία: Βομβιστής καμικάζι έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε όχημα του στρατού

Η πυροδότηση αυτοκινήτου παγιδευμένου με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών έξω από ξενοδοχείο στην πόλη Γκαλκάγιο της Σομαλίας είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον επτά πολίτες και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, δήλωσε αξιωματικός του στρατού.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, ο οδηγός-βομβιστής καμικάζι δεν μπόρεσε να μπει στο κτιριακό συγκρότημα του ξενοδοχείου και έριξε το αυτοκίνητο στο τιμόνι του οποίου βρισκόταν πάνω σε στρατιωτικό όχημα που έκλεινε τον δρόμο μπροστά στο ξενοδοχείο.

«Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, κυρίως πολίτες, αλλά ο απολογισμός ίσως αυξηθεί», ανέφερε ο ταγματάρχης Αλί Όμαρ. «Πάνω από δέκα άλλοι τραυματίστηκαν, κυρίως στελέχη του σομαλικού στρατού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μέλος του προσωπικού στο νοσοκομείο της Γκαλκάγιο δήλωσε ότι διακομίστηκαν εκεί πάνω από 30 τραυματίες.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ, η οποία συνεχίζει να εξαπολύει επιθέσεις στο πλαίσιο της εκστρατείας της για την ανατροπή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Η Σεμπάμπ ελέγχει μεγάλο μέρος της περιοχής Μουντούγκ, όπου βρίσκεται η Γκαλκάγιο, πάντως όχι την ίδια την πόλη.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: