Σόιμπλε: Χωρίς το ΔΝΤ το πρόγραμμα τελειώνει – Το πρόβλημα είναι της Ελλάδας

Σε συνέντευξη του στο Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανκ Σόιμπλε δήλωσε πως αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρνηθεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, τότε θα χρειαστεί ένα νέο πρόγραμμα.

«Χωρίς το ΔΝΤ το πρόγραμμα τελειώνει. Και πρέπει να πάρουμε άδεια από τη Βουλή για να διαπραγματευτούμε ένα νέο πρόγραμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, υποδηλώνοντας ότι δεν θα υποστηρίξει μια νέα ελληνική διάσωση αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρνηθεί να ενταχθεί στο τρέχον πρόγραμμα.

«Εγώ δεν θα συμβούλευα ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να πάρουμε την άδεια του γερμανικού κοινοβουλίου. Οι νομοθέτες θα έλεγαν ότι αν οι ελληνικές αρχές δεν είναι σε θέση, με όλη την ευελιξία που χορηγείται από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, να εφαρμόσουν αυτό που έχει εγκριθεί, η προϋπόθεση για ένα πρόγραμμα δεν υφίσταται πλέον», υπογράμμισε ακόμα.

Μάλιστα, κατέστησε σαφές ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι πρόβλημα της Ελλάδος και όχι του Ταμείου διότι η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι τηρεί τα συμφωνηθέντα. «Το ελληνικό πρόγραμμα στηρίζεται από την αρχή του το 2010 στη συμμετοχή του ΔΝΤ. Αν το Ταμείο αρνηθεί να συμμετάσχει θα είναι ένα σημάδι πως οι Έλληνες δεν είναι συνεπείς με τις δεσμεύσεις τους και το πρόγραμμα θα τερματιστεί διότι η βάση του, δηλαδή το ΔΝΤ, δεν θα είναι πια εκεί», είπε.

«Το ΔΝΤ βλέπει ότι η Ελλάδα διστάζει να υλοποιήσει όσα συμφωνήθηκαν το Μάιο για αυτό δεν δέχεται να μπει στο πρόγραμμα. Για αυτό άλλωστε ο Τσίπρας έκανε εκλογές προκειμένου να εφαρμόσει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχε υποσχεθεί και τις κέρδισε τις εκλογές. Επομένως δεν υπάρχει δικαιολογία για την Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα», υπογράμμισε ο Γερμανός πολιτικός, κατηγορώντας την Ελλάδα για τον δισταγμό του Ταμείου.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: