Σόιμπλε: Ο εφιάλτης για την Ελλάδα έχει τελειώσει

Κλείνοντας την τελευταία του συνέντευξη ως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε πως «ο εφιάλτης για την Ελλάδα έχει τελειώσει», επαναλαμβάνοντας την πάγια γερμανική θέση για την έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια με εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, εκσυγχρονισμό του δημοσίου τομέα και υπακοή στον Νόμο.

Ο κ. Σόιμπλε απέρριψε για ακόμα μια φορά την πιθανότητα διαγραφής του ελληνικού χρέους, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί τις αποφάσεις του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Ακολουθήστε τους κανόνες. Οι κανόνες υφίστανται. Μπορούμε να τους αλλάξουμε. Αλλά μέχρι τότε, πρέπει να τους ακολουθούμε. Αλλιώς δεν έχουν καμία σημασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος της Bundestag.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον Αλέξη Παπαχελά, για την εκπομπή “Ιστορίες” του “ΣΚΑΙ”, ο κ. Σόιμπλε είπε, μεταξύ άλλων, πως «ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει όσα υποσχέθηκε».

Σύμφωνα με τα όσα είπε, τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στο Βερολίνο ο κ. Τσίπρας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 2012, λέγοντάς του ότι όταν εκλεγεί, θα φροντίσει ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη χωρίς όμως να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. «Του απάντησα ότι θα ήταν καλύτερο για τον ίδιον να χάσει τις εκλογές, καθώς θα ήταν αδύνατον να συμβεί κάτι τέτοιο».

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: