Σόιμπλε: Είχαμε βρει τη λύση αλλά οι Έλληνες ζήτησαν τρεις εβδομάδες για επικοινωνιακούς λόγους

Λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι «είχαμε βρει λύση για το ελληνικό ζήτημα, αλλά οι Έλληνες ζήτησαν τρεις εβδομάδες προθεσμία για επικοινωνιακούς λόγους».

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση «κάρφωσε» τη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ φάνηκε αισιόδοξος πως θα υπάρξει συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης σήμερα. Μάλιστα, είπε ότι έχει βρεθεί η διαδικασία για να συμμετάσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ θα εκταμιεύσει σε μεταγενέστερο χρόνο τα δικά του χρήματα προς την Ελλάδα.

Όπως υπογράμμισε ο Σόιμπλε, η συμφωνία για το χρέος θα κινείται στο πλαίσιο που είχε προδιαγράψει το Eurogroup από τον Μάιο του 2016.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είπε ότι οι συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα ξεκινήσουν μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, το καλοκαίρι του 2018 «διότι αν αποδειχτεί ότι η ελάφρυνση του χρέους δεν είναι απαραίτητη, τότε δεν θα γίνει…».

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επανέλθει στις αγορές μετά το τέλος του προγράμματος.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: