Snapchat: Επιλέγει το Λονδίνο ως έδρα των διεθνών δραστηριοτήτων της

Η εταιρία υπηρεσιών αποστολής μηνυμάτων Snapchat ανακοίνωσε ότι θα καταστήσει το Λονδίνο έδρα των διεθνών δραστηριοτήτων της, δίνοντας μια ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης στον τομέα τεχνολογίας της Βρετανίας, την ώρα που η χώρα ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται για μία εταιρεία που έχει σε ημερήσια βάση 150 εκατ. χρήστες σε όλον τον κόσμο και αναμένεται να εγγράφει στη Βρετανία τις πωλήσεις της σε χώρες όπου δεν έχει φορολογική έδρα, αντί να τις μεταφέρει σε χώρες με χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή, όπως η Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων αμερικανικών εταιριών τεχνολογίας.

Με σχετική ανακοίνωση, η Snap γνωστοποίησε ότι ο ισχυρός δημιουργικός τομέας στη Βρετανία καθιστά τη χώρα «ιδανικό μέρος για να δημιουργηθεί μια παγκόσμια επιχείρηση».

Το Λονδίνο -παρά την αβεβαιότητα που δημιούργησε η ψήφος υπέρ του Brexit- παρέμεινε ελκυστικό για τις παγκόσμιες εταιρίες τεχνολογίας καθώς υπάρχει «δεξαμενή ταλέντων» στον δημιουργικό κλάδο και την τεχνολογία. Η θέση της πόλης ως παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κέντρου επίσης παρέχει πρόσβαση στη χρηματοδότηση σε νεοφυείς επιχειρήσεις και κεφάλαια σε μεγαλύτερες εταιρίες.

texnologia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: