Σκρέκας: Οι αγρότες θα ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη με συμμετοχή σε συλλογικά σχήματα


Στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για τα συνεργατικά σχήματα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας κατά την επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία της Εταιρικής Αγροτικής Σύμπραξης Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ Α.Ε.) στη Σίνδο.

Επεσήμανε ότι μέσω της συμμετοχής τους σε μεγάλα συλλογικά σχήματα, οι αγρότες θα ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη, επιτυγχάνοντας έτσι καλύτερες τιμές πώλησης των προϊόντων τους με χαμηλότερο κόστος παραγωγής.

Παράλληλα, ο αρμόδιος υφυπουργός βρέθηκε στη Χαλάστρα μια από τις πιο καινοτόμες φάρμες παραγωγής ρυζιού στην Ευρώπης και τόνισε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση αποδεικνύει ότι οι Έλληνες αγρότες μπορούν να ανταγωνιστούν τους καλύτερους και να παράγουν υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα με χαμηλό κόστος, εφαρμόζοντας συστήματα ευφυούς γεωργίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη συνέχεια ο κ. Σκρέκας βρέθηκε στις εγκαταστάσεις των συνεταιρισμών ορυζοπαραγωγών, Α.Σ. Χαλάστρας Α΄ και Α.Σ. Χαλάστρας Β’, υπογραμμίζοντας πως από τους αγρότες που είναι μέλη των δύο συνεταιριστικών οργανώσεων προέρχεται το 75% της εγχώριας παραγωγής ρυζιού.

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: