Σκουρλέτης – Τόσκας: Ώρες ευθύνης χωρίς λαϊκισμό

Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην Ανατολική Αττική, όπου η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Π.Σ.

Εν τω μεταξύ αυτή την ώρα στο Συντονιστικό Κέντρο στο Χαλάνδρι έχει μεταβεί ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος προΐσταται σε σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και όλους τους συναρμόδιους φορείς, στην οποία συζητούν την κατάσταση στην Ανατολική Αττική και τις άλλες πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Ανατολική Αττική και οη Ζάκυνθος.

Όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί, από τις απογευματινές ώρες, έχουν κοπάσει κάπως οι άνεμοι στον Κάλαμο, αλλά η πυρκαγιά εξακολουθεί να είναι μεγάλη και εκτός ελέγχου και στα τρία μέτωπα, προς Μικροχώρι, Βαρνάβα και Σέσι Γραμματικού, ενώ υπάρχουν παντού εστίες σε όλη την περιοχή που απλώθηκαν οι φλόγες από χτες το απόγευμα.

Το θετικό είναι ότι στο Μικροχώρι και στο Μετόχι, όπου είχε πέσει όλο το βάρος των επιχειρήσεων, για να μην περάσει η πυρκαγιά προς Καπανδρίτι, τελικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να την κρατήσουν, γεγονός που αφήνει ένα μικρό παράθυρο αισιοδοξίας για τις επόμενες ώρες, οι οποίες είναι καθοριστικές για την εξέλιξη, καθώς από αύριο προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων.

Συνολικά στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος: 72 οχήματα με 180 πυροσβέστες και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: