Σκουρλέτης: Τα απορρίμματα είναι η πρώτη αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης

Η διάσπαση του ενιαίου δήμου Κέρκυρας και η αυτονόμηση της Λευκίμμης σε δήμο, η αναβάθμιση του τοπικού Κέντρου Υγείας, η παραμονή του αστυνομικού τμήματος στην περιοχή και η αξιοποίηση του λιμανιού Λευκίμμης, ήταν τα κυριότερα αιτήματα των κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας, όπως δόθηκαν στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλετη, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιβαλλοντικού Κέντρου, στις Αλυκές Λευκίμμης.

«Η Κέρκυρα θα πρέπει να αναπτύξει όλα τα πλεονεκτήματά της. Εδώ στο νότο της Κέρκυρας, υπάρχει ένα λιμάνι το οποίο έχει τεράστιες δυνατότητες και πρέπει να αξιοποιηθεί, έτσι ώστε να πετύχουμε αυτό το οποίο είναι αντάξιο για το μέλλον του νησιού» ανέφερε μεταξύ άλλων, στην ομιλία του, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Σχετικά με την προοπτική της αλλαγής στη χωροταξία του «Καλλικράτη» ο Π. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι «δεν αποτελεί ένα ξεχωριστό θέμα συζήτησης», όπως είπε, «υπάρχουν κατανοητές εξαιρέσεις» τις οποίες θα εξετάσουν στο Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεννόηση πάντα με τις τοπικές κοινωνίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ellada

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: