Σκουρλέτης: Ο Τσίπρας έμαθε για τους νεκρούς αφότου έφυγαν οι κάμερες

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε πως «ο Πρωθυπουργός έμαθε ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς, αφότου έφυγαν την περασμένη Δευτέρα οι κάμερες από το Κέντρο Επιχειρήσεων», ενώ χαρακτήρισε αστήρικτη και καθόλου σοβαρή την κατηγορία της ΝΔ ότι η κυβέρνηση απέκρυψε τα θύματα.

«Μόλις επιβεβαιώθηκε η πληροφορία, βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξημερώματα και ενημέρωσε για τους νεκρούς», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας ότι δεν θα άλλαζε κάτι αν η ενημέρωση γινόταν μία ώρα νωρίτερα ή μία ώρα αργότερα.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης προχώρησε στη διάψευση του ότι η Μαραθώνος έκλεισε για μεγάλο χρονικό διάστημα, σημειώνοντας ότι έκλεισε για 15 λεπτά την ώρα που η φωτιά περνούσε το δρόμο.

«Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν», τόνισε, ενώ την αντιπολίτευση ότι θέλει να κραδαίνει μια υπουργική παραίτηση ως πολιτικό λάφυρο. Βέβαια, ο υπουργός Εσωτερικών παρατήρησε ότι είναι θετική η στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κρατάει χαμηλούς τόνους και τάχθηκε υπέρ της συνεννόησης κυβέρνησης — αντιπολίτευσης για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας των πυρκαγιών επισημαίνοντας ότι την ευθύνη των πρωτοβουλιών την έχει ο πρωθυπουργός.

«Πρέπει να πέσουν όλες οι μάντρες στο Μάτι», δήλωσε ο υπουργός τονίζοντας την ανάγκη για άμεσα και δραστικά μέτρα, ενώ απέκλεισε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες λόγω της τραγωδίας.

«Τα μνημόνια ευθύνονται που πολλά από τα απαιτούμενα μέτρα δεν είχαν ληφθεί έως τώρα», ανέφερε ακόμη ο κ. Σκουρλέτης τασσόμενος υπέρ της εξαίρεσης των δαπανών για την πυρόσβεση και των μεγάλων έργων στην Αττική από τα πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: