Σκουρλέτης: Να μάθουμε από τα λάθη μας

Στην ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει όσους τον ψήφισαν, αποτελώντας, όπως είπε, ένα εργαστήριο κατάθεσης εναλλακτικών προτάσεων απέναντι στη νεοφιλελεύθερη αντιμεταρρύθμιση, εστίασε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης -ταυτόχρονα δε, στη συζήτηση, χωρίς ταμπού -όπως τόνισε- στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9″, ο Π. Σκουρλέτης τόνισε ειδικότερα, «αυτοί που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ -και αυτό θα το δείτε και από τις περιοχές στις οποίες είναι μπροστά- κατά κύριο λόγο είναι άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων, της μισθωτής εργασίας, της νεολαίας, άνθρωποι των μικρομεσαίων στρωμάτων, σε αντίθεση με άλλα χαρακτηριστικά που έχει η ψήφος στη ΝΔ. Κατά συνέπεια, το πρώτο που προέχει είναι αυτοί οι άνθρωποι να βρουν έκφραση από τον ΣΥΡΙΖΑ, στήριγμα. Ταυτόχρονα, όμως, να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει και ένα εργαστήριο κατάθεσης εναλλακτικών προτάσεων απέναντι στη νεοφιλελεύθερη αντιμεταρρύθμιση που ήδη έχει αρχίσει και γίνεται πραγματικότητα».

«Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας, να βγάλουμε συμπεράσματα με βάση τις εμπειρίες που είχαμε όλο αυτό το διάστημα και να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι και πιο γόνιμοι για όλους και κυρίως για αυτούς που μας ψήφισαν»», αναγνώρισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, που συνέχισε λέγοντας, «πολλά στοιχεία αυτοκριτικής υπήρξαν στην πολύ ενδιαφέρουσα ολοήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το προηγούμενο Σάββατο. Εκεί έγινε η καθεαυτή πολιτική συζήτηση» [...] «Η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να είναι μία fast track συζήτηση». Και, εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι, όπως παρατήρησε, «φαίνεται ότι ο κορμός του κόμματος αντιλαμβάνεται την ανάγκη να κάνει, πρώτα από όλα, μια τέτοια συζήτηση, χωρίς ταμπού, ακομπλεξάριστα, χωρίς προκαταλήψεις. Να συζητήσουμε για τα προβλήματα και τις αιτίες που διαμόρφωσαν αυτό το αποτέλεσμα, παρά το θετικό γεγονός ότι εξακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ένα πανθομολογουμένως μεγάλο κόμμα, ένα κόμμα της Αριστεράς με τα χαρακτηριστικά που του δίνουμε εμείς, ως εκφραστής του ευρύτερου προοδευτικού χώρου».

Σύμφωνα, πάντα, με τον Π. Σκουρλέτη, «πρέπει να δούμε και τι ακριβώς, άθελά μας, μέσα από παραλείψεις, μέσα από ατομικές πράξεις και προσεγγίσεις, έδωσε επιχειρήματα στους αντιπάλους μας να δημιουργήσουν μία πολιτική υγειονομική ζώνη γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, που έδωσε όρια στην πολιτική του διείσδυση στο εκλογικό σώμα. Διότι είναι πεισμένο αυτό το 31,5%, αλλά υπήρχαν φαινόμενα μη πολιτικής επικοινωνίας με έναν κόσμο παρά έξω και επικράτησε ένα αντι-συριζαϊκό μέτωπο».

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: