Σκουρλέτης, Φίλης & Κυρίτσης κατά της πώλησης βλημάτων

Τις υπόγειες αντιδράσεις που υπάρχουν στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία πώλησης πλεονάζοντος αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, εξέφρασαν την Πέμπτη γνωστά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Πιο αναλυτικά, με κείμενο-παρέμβασή του που δημοσίευσε στο Facebook ο τέως υπουργός Παιδείας υποστήριξε μεν ότι δεν υπάρχει θέμα σκανδάλου στην υπόθεση, υποστήριξε ωστόσο ότι θα πρέπει να ακυρωθεί η πώληση του πολεμικού υλικού στο Ριάντ, κάνοντας λόγο για έντονα ερωτήματα.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «από τη σκοπιά όμως των εθνικών συμφερόντων αλλά και της Αριστεράς που υπερασπίζεται παναθρώπινες αξίες και ιδανικά, υπάρχουν έντονα ερωτήματα για την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει σε πωλήσεις όπλων στο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, σε μια στιγμή που οι αεροπορικές δυνάμεις αυτής της χώρας, μαζί με αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχουν καταγγελθεί από διεθνείς παρατηρητές ότι εμπλέκονται στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης, βομβαρδίζοντας στόχους και προκαλώντας θύματα στον άμαχο πληθυσμό και μια τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή».

Ο κ. Φίλης προσθέτει ότι θα είναι απείρως καλύτερο να ακυρωθεί η πώληση όπλων και συγκεκριμένα αεροπορικών βομβών ΜΚ-82 στο καθεστώς του Ριάντ που είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν στην Υεμένη. Με τον τρόπο αυτό, η ελληνική κυβέρνηση θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στη Μέση Ανατολή και στον Αραβικό κόσμο ότι αποτελεί δύναμη σταθερότητας, ειρήνης και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή και ότι, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα, επιθυμεί να έχει σχέση με ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και με την εξόντωση αθώων ανθρώπων.

Και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης εξέφρασε τις ενστάσεις του σε σχέση με την συμφωνία για την πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία. «Ακόμη κι αν ίσχυε αυτή η συμφωνία, θα έπρεπε να ήμασταν πολύ προσεκτικοί με τέτοιες συμφωνίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης στην ΕΡΤ. «Θα πρέπει να αποφεύγονται αυτά… Θα πρέπει να εξετάζουμε πού χρησιμοποιούνται τα υλικά που πουλάμε» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Τέλος και ο Γιώργος Κυρίτσης ανάρτησε στο προφίλ του στο Facebook το άρθρο του Νίκου Φίλη, σχολιάζοντας λακωνικά «συμφωνώ απολύτως».

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: