Σκουρλέτης: Εκπέμπουμε ένα μήνυμα σαφές, αντιεθνικιστικό και αντιρατσιστικό

«Εκπέμπουμε ένα μήνυμα σαφές, αντιεθνικιστικό, αντιρατσιστικό. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποια είναι η πλατφόρμα που ενώνει όλες αυτές οι δυνάμεις» είπε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ρ/σ «Alpha 98,9» για τις δυνάμεις και τα πρόσωπα που εκφράζονται μέσα από το ευρωψηφοδέλτιο, ενώ πρόσθεσε ότι οι πέντε κενές θέσεις που απομένουν, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

«Πάμε να κάνουμε αυτό ακριβώς που λέει η λέξη. Μια συμμαχία δυνάμεων της ιστορικής Αριστεράς, από το χώρο της Οικολογίας, από το χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, αλλά και πολιτών οι οποίοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη αυτής της συστράτευσης πάνω στη συγκεκριμένη πρόταση» είπε ο κ. Σκουρλέτης αναφορικά με την Προοδευτική Συμμαχία.

Επίσης προσέθεσε ότι έχει μάθει να αξιολογεί «πέρα από τη φερεγγυότητα των προσώπων και αυτά τα οποία υπερασπίζονται στις συγκεκριμένες συνθήκες και αυτά τα οποία λένε. Δεν έχω, λοιπόν, κανένα πρόβλημα με τα όσα είπε ο κ. Τζουμάκας ασκώντας κριτική για τον δικομματισμό και για το ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος, στο οποίο κανείς δεν θέλει να μοιάσει».

Υπογράμμισε δε, ότι δεν υπάρχει «διάθεση υποκατάστασης αυτών των φθαρμένων σχημάτων του παρελθόντος» ή «πετώντας διάφορα υλικά στο μίξερ να φτιάξουμε μια άχρωμη ενιαία «σούπα». Είναι μια συμμαχία διακριτών πολιτικών δυνάμεων».

Μιλώντας για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για δήθεν πολιτική σκοπιμότητα στις υποθέσεις σκανδάλων, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «με κάθε υπόθεση που αφορά σκάνδαλο του παρελθόντος, κακοδιαχείριση, η οποία βγαίνει στην επιφάνεια -ή η Δικαιοσύνη εν πάση περιπτώσει την αναδεικνύει- τόσο πιο πολύ εκτίθενται με τις δηλώσεις τους το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Όπως με την υπόθεση της Novartis».

Υπενθύμισε πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η Βουλή προσπάθησαν να υποκαταστήσουν τη Δικαιοσύνη. «Είχαμε πει ότι, εάν τελικά για κάποιους από αυτούς -όπως και έγινε- φανεί ότι δεν υπάρχουν στοιχεία, τότε δεν υπάρχει και πιο αξιόπιστος τρόπος και οι ίδιοι να βγουν με ψηλά το κεφάλι» ανέφερε.

Επίσης πρόσθεσε ότι «αυτού του είδους η κριτική είναι μια βαριά κατηγορία για τη Δικαιοσύνη, την οποία κατά καιρούς την επικαλείται η Νέα Δημοκρατία, αλλά σε οτιδήποτε δεν της αρέσει την καταγγέλλει ευθέως» και υπογράμμισε πως «όταν καταγγέλλεις τη Δικαιοσύνη, υπονομεύεις τη Δημοκρατία».

Συνεχίζοντας την κριτική του προς την αντιπολίτευση, ο Π. Σκουρλέτης σημείωσε πως εκτίθενται όταν μιλάνε για τα θέματα των δανείων και τη Novartis, και «δείχνουν τελικά πόσο πολιτικά αναξιόπιστοι εξακολουθούν και είναι».

Εξάλλου, μιλώντας για τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι ισοπέδωσαν τη μεσαία τάξη και σήμερα εκφράζουν υποκριτικό ενδιαφέρον τους.

«Η μεσαία τάξη -όπως και συνολικά η οικονομία- μπορεί να αναταχθεί μέσα από έναν δρόμο σταθεροποίησης και ανάπτυξης ο οποίος έχει αρχίσει και γίνεται ορατός, καλώς ή κακώς για αυτούς – καλώς για τον ελληνικό λαό και για μας, έχει αρχίσει και γίνεται πραγματικότητα» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση της ΝΔ απέναντι στην Ακροδεξιά, είπε χαρακτηριστικά, ότι «τηρουμένων των αναλογιών γίνεται ένα μικρό «Γαλάτσι» (…) σε κάθε πρωτεύουσα νομού και κανείς δεν ασχολείται με αυτό, αλλά ασχολούνται με 15-20 ακροδεξιούς, γιατί αυτοί είναι ακροδεξιοί, και τους εμφανίζουν μέσα από το διαδίκτυο και τα ελεγχόμενα και κατευθυνόμενα Μέσα, ως πρώτη είδηση».

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: