Σκουπιδότοπος η πλατεία Αγίου Γεωργίου μετά το κορωνοπάρτι – Στις 06:00 αποχώρισαν οι τελευταίοι «καλεσμένοι»

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της Κυψέλης από το χάλι που άφησαν πίσω τους οι νεαροί

Βρώμα και δυσωδία, είναι οι δυο πρώτες λέξεις που ξεστόμισαν οι περίοικοι στη πλατεία Αγίου Γεωργίου στη Κυψέλη, νωρίς το πρωί, όταν αντίκρισαν το χάλι που άφησαν πίσω τους εκατοντάδες νεαροί που διασκέδασαν σα να μην υπάρχει κορωνοϊός για τρίτη σερί βραδιά.

Μια τόση δα πλατεία σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες γειτονιές της πρωτεύουσας, που αποτελούσε διαχρονικά στέκι καλλιτεχνών και διανοούμενων, από τον χώρο του θεάτρου, μετετράπη μέσα σε μερικά 24ωρα και χωματερή και δημόσιο ουρητήριο, με τους επισκέπτες να κάνουν την ανάγκη τους στο κέντρο της, εκεί όπου δεσπόζει ο φανοστάτης με τους τρεις στεφανωμένους έρωτες και τους τέσσερις φανούς.



Το 2014 μετά την ανάπλαση της πλατείας, άρχισαν να ανοίγουν σταδιακά εστιατόρια, μπαρ και καφέ μετατρέποντας την σε μια από τις πιο δημοφιλείς πιάτσες της Αθήνας, ωστόσο την εποχή του κορωνοϊού με τα περισσότερα μαγαζιά κλειστά η πλατεία έγινε κέντρο διερχομένων που δεν σεβάστηκαν ούτε την ιστορία της, ούτε όμως και τους περίοικους που υποφέρουν κάθε βράδυ από την ηχορύπανση που προκαλείται από τα ηχεία των «φτιαγμένων» Ι.Χ που παρελαύνουν. Κάθε πρωί βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα αλγεινό θέαμα καθώς η πλατεία είναι συνήθως γεμάτη από κάθε λογής σκουπίδια που αφήνουν οι νεαροί πίσω τους. Χαρακτηριστικό της ασυδοσίας που προκαλείται και από την απουσία της Αστυνομίας, το γεγονός ότι οι τελευταίοι “καλεσμένοι” στο χθεσινοβραδινό κορωνοπάρτι, αποχώρησαν στις 06.00 …

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: