Σκόπια: Δεν θ’ αποκαλεί τη χώρα «Βόρεια Μακεδονία» ο επικεφαλής του VMRO εφόσον αναλάβει πρωθυπουργός

Παραδέχτηκε ωστόσο πως η «Συμφωνία των Πρεσπών» αποτελεί μία πραγματικότητα για τη χώρα, που δεν μπορεί να αγνοηθεί -Θα προσπαθήσει να την αλλάξει μέσω … Ε.Ε.

Δεν θ’ αποκαλεί τη χώρα «Βόρεια Μακεδονία», σύμφωνα με τις «Πρέσπες», ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου εθνικιστικού VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε περίπτωση που αναλάβει πρωθυπουργός στα Σκόπια.

Μιλώντας στο Sitel TV o Μίτσκοσκι υποστήριξε πως κανείς δεν μπορεί να τον εμποδίσει να είναι δυσαρεστημένος με τη «Συμφωνία των Πρεσπών» και πως ο ίδιος και το κόμμα του επιδιώκουν «διόρθωση της αδικίας» μέσω Ε.Ε. όταν η χώρα γίνει πλήρες μέλος.

Ο επικεφαλής του VMRO-DPMNE δήλωσε πως δεν πρόκειται να αποκαλεί δημόσια τη χώρα «Βόρεια Μακεδονία» εφόσον αναλάβει πρωθυπουργός μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Ωστόσο παραδέχτηκε πως η «Συμφωνία των Πρεσπών» αποτελεί μία πραγματικότητα για τη χώρα, που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μ’ αυτήν την πραγματικότητα, έως ότου μια μέρα καθίσουμε με τους εταίρους μας στο ίδιο τραπέζι στην ΕΕ προκειμένου για να τη διορθώσουμε» δήλωσε.

Οι δηλώσεις Μίτσκοσκι έρχονται μετά την ξεκάθαρη τοποθέτηση της Αθήνας και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, -συνέντευξή στη Βραδυνή της Κυριακής- για πλήρη, συνεπή και καλή τη πίστει εφαρμογή της «Συμφωνίας των Πρεσπών» επισημαίνοντας με νόημα πως : «οι κυβερνήσεις έρχονται και φεύγουν, τα κράτη και οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν, όμως, μένουν».



.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: