Σκληρή κόντρα Χρυσοχοΐδη – Βούτση για την ΕΛΑΣ: «Να πάτε στις λαϊκές συνοικίες – Τίποτα δεν κάνατε»

Σε αντιπαράθεση για την αστυνόμευση λαϊκών συνοικιών της Αθήνας, εξελίχθηκε η συζήτηση Μιχάλη Χρυσοχοΐδη – Νίκο Βούτση για την ασφάλεια στην πρωτεύουσα, που ακολούθησε την ομιλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη επί του προϋπολογισμού.

«Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι υπηρετεί τις λαϊκές τάξεις, να πάτε στις λαϊκές συνοικίες, κάτω από τη Πατησίων, όπου αφήσατε εκατομμύρια πολίτες στο έλεος των κακοποιών επί χρόνια», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Αυτή ήταν η απάντηση του στον τέως πρόεδρο της Βουλής, που παρατήρησε ότι ότι η Αθήνα, που δέχεται εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, θεωρείται από τις ασφαλέστερες πρωτεύουσες στην Ευρώπη, χωρίς καμία προειδοποιητική νότα από ξένες κυβερνήσεις.

«Σήμερα σε κάθε πλατεία στον Άγιο Παντελεήμονα, στα Σεπόλια, στον Κολωνό, υπάρχουν ομάδες Πανθήρων της ΕΛΑΣ και περιπολούν συνεχώς» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Από την πλευρά του, ο κ. Βούτσης είπε ότι τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν εάν υπάρχει εμπιστοσύνη των πολιτών για την πολιτική ασφάλεια που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τη διαχείριση φαινομένων αστυνομικής βίας από την προηγούμενη κυβέρνηση, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι σε έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη κατεγράφησαν 321 περιστατικά (β” εξάμηνο 2017 έως 2018) ρωτώντας τον κ. Βούτση, πόσα από αυτά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα πήγε στον εισαγγελέα.

«Τίποτα δεν κάνατε. Καμώνεστε πως ανακαλύψατε τώρα την (αστυνομική) βία» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και διαβεβαίωσε εκ νέου ότι «όταν υπάρχει ζήτημα παράβασης του νόμου και του Συντάγματος, θα είμαστε σκληροί και άτεγκτοι, και θα το στέλνουμε στον εισαγγελέα. Εσείς έχετε πάει στον εισαγγελέα τις υποθέσεις καταστροφής πάνω από 100 λεωφορείων, των ακυρωτικών στο μετρό, των μαγαζιών φτωχών ανθρώπων; Ποτέ» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Με αφορμή την ερώτηση του κ. Βούτση για τη διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού, ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Κουμουτσάκος ασχολείται με τη διεθνή διάσταση του θέματος και όχι με την καθημερινότητα αυτού.

Τέλος, τους «δυστυχισμένους» ανθρώπους που καταφθάνουν και την πολιτική της Τουρκίας να τροφοδοτεί το φαινόμενο, είπε ότι «στοιχειώδες καθήκον ενός έθνους είναι να προστατεύει τα σύνορά του. Ορίσαμε τον ενιαίο φορέα, που θα τρέξει τη συνεργασία των υπηρεσιών για τη φύλαξη συνόρων, διαδικασία που άρχισε στον στον Έβρο, ο οποίος σε λίγο θα είναι απολύτως κλειστός και ασφαλής», είπε ο υπουργός,

Σχολιάζοντας την παρέμβαση Χρυσοχοΐδη, ο κ. Βούτσης είπε ότι όσα είπε ο υπουργός για τα σύνορα είναι εκτός διεθνών συμβάσεων. Πρόσθεσε, δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τιμά την Ελληνική Αστυνομία και ότι ως κυβέρνηση δεν σιώπησε ποτέ σε φαινόμενα αστυνομικής βίας.

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: