Σκληρές αερομαχίες πάνω από το Καστελόριζο – F16 έσπασαν το φράγμα του ήχου (βίντεο)

“Αντί για 5 λεπτά κράτησαν 2,5 ώρες” — Τρόμαξαν οι ηλικιωμένοι

Σκληρές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών F16 την Τρίτη πάνω από το Καστελόριζο. Αντί για 5 λεπτά, κράτησαν περίπου 2,5 ώρες σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων.

«Τα F16 έσπασαν το φράγμα του ήχου»

«Προκάλεσε φόβο το χθεσινό. Ένας αναβρασμός 2-2,5 που κράτησε 2-2,5 ώρες με αερομαχίες. Το σύνηθες είναι να κρατούν 5 λεπτά ή να τις ακούει κανείς από μακριά. Τώρα περνούσαν πάνω από το Καστελόριζο τα αεροπλάνα και είχε και αυτό το περιστατικό με το σπάσιμο του φράγματος του ήχου. Ο κόσμος φοβήθηκε», είπε στο Open τουριστικός πράκτορας της περιοχής.

“Τρόμαξαν οι γριές” 

Ο αντιδήμαρχος Μεγίστης, Δημήτρης Αχλαδιώτης, δήλωσε σχετικά: «Οι αερομαχίες ξεκίνησαν από το πρωί, έντονα και κάθε 10 λεπτά ήταν μετά τις 14:30. Από τις 14:30 μέχρι και τις 16:45 όταν έσπασε το φράγμα του ήχου. Ακούστηκε ένας μεγάλος κρότος και από εκεί σταμάτησαν τα πάντα. Οι γριές φοβήθηκαν, οι μεγάλοι άνθρωποι φοβήθηκαν».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι, λόγω του περιστατικού, αναχώρησαν από το Καστελόριζο και αρκετοί τουρίστες, καθώς τρόμαξαν από την ένταση που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και υπάρχουν φόβοι για θερμό επεισόδιο.

«Σήμερα το πρωί ό,τι κόσμο είχαμε στο νησί έφυγε. Είναι λογικό, οι άνθρωποι δεν έχουν ζήσει αυτό το πράγμα που ζούμε εμείς. Για εμάς το φαινόμενο της αερομαχίας είναι επί καθημερινής βάσεως», είπε.

Ο τουριστικός πράκτορας Κώστας Παπουτσής ανέφερε σχετικά: «Φοβήθηκαν και σήμερα έφυγαν με το καράβι 90 άτομα από το πουθενά. Και εμείς φοβηθήκαμε γιατί ήταν χαμηλά, αλλά ήταν να φύγουν 40 άτομα και έφυγαν 50 παραπάνω».

Σε ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που επικαλείται το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι ένοπλες δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα και παρακολουθούν τις τουρκικές κινήσεις.

Παράλληλα, το προσωπικό των πλοίων ενημερώθηκε ότι «δεν θα βγει κανείς» και το ίδιο ισχύει για το προσωπικό του Αρχηγείου Στόλου, ενώ αδειούχοι με συγκεκριμένες ειδικότητες ειδοποιήθηκαν να επιστρέψουν στα πλοία τους. Και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, επιστρέφει από την Κύπρο.

Σύμφωνα με το militaire.gr, από τον ναύσταθμο του Ακσάζ έχουν αποπλεύσει άλλα επτά πολεμικά πλοία και στο σύνολο είναι 17, ενώ το Oruc Reis ετοιμάζεται να σταλεί στο Καστελόριζο.

Διαβάστε επίσης: Γερουσιαστής Μενέντεζ: «Αυτά τα νερά ανήκουν στην Ελλάδα»

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: