Σκιάθος: Η ανατριχιαστική περιγραφή 25χρονης για την σeξουαλική επίθεση που δέχθηκε από συνάδελφό της

Αναβίωσε ο «εφιάλτης» της απόπειρας βιασμού σήμερα στο δικαστήριο της Λάρισας για μία 25χρονη κοπέλα που είχε δεχθεί  σeξουαλική επίθεση από Μπαγκλαντεσιανό συνάδελφό της στη Σκάθο το  καλοκαίρι του 2022.

Όπως κατέθεσε σήμερα η κοπέλα, ήταν νύχτα της 23ης Ιουλίου περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα όταν σχόλασε από τη δουλειά και πήγε στο δωμάτιο που παρείχε στους εργαζόμενους ο υπεύθυνος της επιχείρησης. Στον ίδιο όροφο και σε διαμορφωμένο χώρο στο μπαλκόνι, που ήταν κοινό για όλα τα δωμάτια, έμενε και ο κατηγορούμενος συνάδελφος της, ο οποίος είχε τελειώσει νωρίτερα τη δουλειά και ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του.

Η 25χρονη πήγε να μαζέψει τα ρούχα της από το μπαλκόνι της, όταν αισθάνθηκε ξαφνικά τα χέρια του κατηγορούμενου πάνω στο στήθος της. Η κοπέλα, όπως κατέθεσε, «πάγωσε» εκείνη τη στιγμή καθώς φοβήθηκε ότι ο κατηγορούμενος ίσως είχε κάποιο όπλο πάνω του. Στη συνέχεια, με άσκηση σωματικής βίας την έσυρε στο χώρο του, όμως η κοπέλα κατάφερε να τον απωθήσει και έφυγε τρέχοντας στο μαγαζί που δούλευε για για να ζητήσει βοήθεια. «Όλα αυτά έγιναν μέσα σε περίπου ένα λεπτό» είπε η 25χρονη.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο υπεύθυνος του μαγαζιού στον οποίο η 25χρονη έτρεξε για να ζητήσει βοήθεια. Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, πήγε να βρει τον κατηγορούμενο ο οποίος του είπε ότι απλώς έσπρωξε την κοπέλα όταν πήγε να του πάρει τα τσιγάρα. Επίσης σε ερώτηση της έδρας, ο επιχειρηματίας απάντησε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε επιδείξει παρόμοια συμπεριφορά στο παρελθόν.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες καταθέτοντας, με τη βοήθεια διερμηνέα, πως εκείνο το βράδυ αφού σχόλασε από τη δουλειά, ήπιε δύο μπύρες και στη συνέχεια ανέβηκε στο δωμάτιο του για να κοιμηθεί. Κάποια στιγμή εμφανίζεται η κοπέλα και πετάει πάνω του τα ρούχα του που είχε αφήσει σε καρέκλα, λέγοντας πως είναι βρόμικα. Ο κατηγορούμενος τόνισε πως απλώς την έσπρωξε. Την επόμενη μέρα πήγε κανονικά στη δουλειά όταν κάποια στιγμή το μεσημέρι ήρθε η αστυνομία για να τον συλλάβει.

Σημειώνεται  ότι στην απολογία του στους αστυνομικούς ο 48χρονος παραδέχτηκε την πράξη του, αλλά πρόσθεσε πως δεν είχε σκοπό να βιάσει τη συνάδελφο του. Ωστόσο όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον πρόεδρο της έδρας, ο κατηγορούμενος απάντησε πως αυτά τα «έγραψαν οι αστυνομικοί».

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του κατηγορουμένου, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του για την πράξη της απόπειράς βιασμού και στη συνέχεια το δικαστήριο, ύστερα από διάσκεψη, αποφάσισε και αυτό κατά πλειοψηφία (6-1) την ενοχή του. Μειοψήφησε ένας ένορκος που ήθελε την ενοχή του κατηγορουμένου για την πράξη της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, την πράξη ενοχής δηλαδή που πρότεινε νωρίτερα ο συνήγορος υπεράσπισης στο δικαστήριο.

Αναφορικά με την ποινή, το δικαστήριο απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικών και επέβαλε κατά πλειοψηφία (5-2) ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

Πηγή: Larissanet.gr

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: