Σκιάθος: 2.400 γραμμάρια κοκαΐνης ξέβρασε η θάλασσα –Εθελοντές την πέταξαν στα σκουπίδια

Τα ναρκωτικά εντόπισαν εθελοντές που καθάριζαν την ακτή 

Εθελοντές που καθάριζαν την ακτή Αγιος Παντελεήμονας στη Σκιάθο εντόπισαν δυο πακέτα τυλιγμένα με μονωτική ταινία και έκτοτε άρχισε η έρευνα για να βρεθούν οι έμποροι των ναρκωτικών.

Την ώρα που οι εθελοντές καθάριζαν την ακτή μάζεψαν τα πακέτα και μάλιστα η μια ομάδα πέταξε το ένα πακέτο στα σκουπίδια. Ενας εθελοντής που έπιασε στα χέρια του το δεύτερο πακέτο υποψιάστηκε ότι μπορεί να είναι κάτι ύποπτο και αποφασίστηκε να κληθεί το λιμεναρχείο. Οι λιμενικοί βρέθηκαν μπροστά σε 2.400 γραμμάρια κοκαϊνης. Το γεγονός συνέβη τον Απρίλιο, αλλά κρατήθηκε μυστικό και σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα.


Είναι άγνωστο εάν τα πακέτα αφέθηκαν στην παραλία για να παραλάβει ο διακινητής ή πετάχτηκαν στη θάλασσα από τον φόβο μην γίνουν αντιληπτοί οι έμποροι από το λιμενικό. Πάντως καταδίωξη τον Απρίλιο , για ναρκωτικά στην περιοχή δεν υπήρξε , σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.

Η τελευταία μεγάλη επιχείρηση στις Σποράδες ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου του 2019 όπου πάνω από ένα τόνο ναρκωτικά (κάναβη) εντόπισαν εκπαιδευμένοι σκύλοι και βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος σε σπηλιά στη νησίδα Πιπέρι, ανοιχτά της Αλοννήσου.

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν μέσα σε κιβώτια εσωτερικά της σπηλιάς στην νησίδα Πιπέρι ενώ αποτέλεσε μία επιχείρηση «μαμούθ», που στήθηκε από ξηράς, θαλάσσης όπως και αέρος στην ευρύτερη περιοχή των Β. Σποράδων.

Πηγή: www.gegonota.news.gr

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: