Σκέφτεσαι να γυρίσεις στον πρώην; Κάνε πρώτα αυτές τις 8 ερωτήσεις στον εαυτό σου

Μπορεί να είναι ο σαγηνευτικός ρομαντισμός του The One That Got Away ή ίσως περνάς μοναξιές, αλλά αν σκέφτεσαι να τα ξαναβρείς με τον πρώην δεν είσαι η μόνη.

Σε όλες έχει συμβεί αυτό κάποια στιγμή! Δεν αποτελεί έκπληξη το ότι θες να γυρίσεις σε αυτόν γιατί νιώθεις οικεία μαζί του, αλλά και γιατί πολύ απλά θέλεις να τον έχεις στη ζωή σου.

Ήρθε η ώρα να σε ξεμπερδέψω!

Το θέμα είναι πώς θα καταλάβεις και θα σκεφτείς αν εσείς οι δύο χρειάζεται να είστε ξανά μαζί, αν θα είσαι ευτυχισμένη και γενικότερα τι θα σου φέρει αυτό το πισωγύρισμα.

Για να σε διευκολύνω και- γιατί όχι;- να σε βοηθήσω και εγώ, βρε παιδί μου, έχω συγκεντρώσει οκτώ ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις εάν η επιστροφή στον πρώην σου είναι σωστή επιλογή.

#1 Γιατί χωρίσατε αρχικά;

Είναι η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου. Είναι δεδομένο ότι μετά από έναν χωρισμό στο μυαλό μας οι σκέψεις παίζουν διάφορα παιχνίδια και πολλές φορές ξεχνάμε τυχόν άσχημες στιγμές που έχουμε περάσει.

Θυμόμαστε πιο πολύ τις τρυφερές και τις όμορφες στιγμές.

Εκεί, λοιπόν, είναι και το σημείο που πέφτουμε στην παγίδα και σκεφτόμαστε τα σενάρια περί επανασύνδεσης ξεχνώντας τον πραγματικό λόγο που πάρθηκε η αρχική απόφαση του χωρισμού.

Εγώ, λοιπόν, σου προτείνω να κάνεις μία αναδρομή και να θυμηθείς.

#2 Έχεις συγχωρήσει πραγματικά τον πρώην σου;

Ρώτα τον εαυτό σου! Απλά τον θέλεις πολύ, τον έχεις συγχωρήσει για ό,τι σου έχει κάνει και τον θέλεις πίσω; 

Ή από εγωισμό θέλεις να επιστρέψει σε εσένα; 

#3 Είχες αρκετό χώρο στη σχέση όσο ήσασταν μαζί;

Το πιο δύσκολο μετά τον χωρισμό είναι να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι μόνη. Είχες μια ρουτίνα, είχες συνηθίσει να είσαι με το αγόρι σου και τώρα ξαφνικά… έμεινες μπακούρι.

Σκέψου καλά, όμως! Νιώθεις πιο άνετη να κάνεις ό,τι θέλεις τώρα που είσαι single; Μήπως το πρώην αγόρι σου σε καταπίεζε πολύ και δεν σε άφηνε να πάρεις ανάσα και να κάνεις αυτά που σε ευχαριστούν; 

Αν σε καταπίεζε… απλά είναι ΟΧΙ!

#4 Έχετε συζητήσει πλήρως τα παλιά θέματα;

Αφού σκέφτεσαι τόσο πολύ το ενδεχόμενο να αναζωπυρώσει πάλι αυτό το ειδύλλιο, πρέπει πρώτα να είσαι σίγουρη ότι έχεις συζητήσει τα πάντα με τον πρώην σου για να μην έρθουν ξανά στην επιφάνεια παλιά θέματα που σας πήγαιναν πίσω.

Κάνε του μια συζήτηση για το τι θέλεις απ’ αυτήν τη σχέση. Άκουσε κι εκείνον. Άφησέ τον να σου πει όσα θέλει.

Καλό είναι να συζητήσετε διεξοδικά τι δεν λειτούργησε την προηγούμενη φορά για να κάνετε τη σχέση να λειτουργήσει αυτήν τη φορά.

#5 Πώς θα νιώθεις αν είσαι μόνη σου σ” αυτήν την απόφαση;

Οι φίλες σου πιθανότατα έκλαψαν μαζί σου μετά τον χωρισμό, και σου είπαν πως θα μπορούσες να τα καταφέρεις καλύτερα και να βρεις κάτι που σου αξίζει.

Η οικογένειά σου, όμως, επειδή είναι εκεί για να σε προστατεύει και σε αγαπάει απεριόριστα, ίσως και να τα έβαλε μαζί του που έκλαιγες για μέρες. Αντέχεις τώρα να τα βάλεις εσύ μαζί τους που θα τους ανακοινώσεις ότι θέλεις να επιστρέψεις σε εκείνον; Δεν θα πετάξουν και από τη χαρά τους λογικά.

#6 Περιμένεις απ’ τον πρώην σου να έχει αλλάξει;

Σίγουρα, κάποιοι άνθρωποι αλλάζουν και όλοι μεγαλώνουμε (ή τουλάχιστον αυτή είναι η ελπίδα).

Είσαι σίγουρη, όμως, ότι εκείνος έχει αλλάξει πραγματικά; Ότι δεν θα επαναλάβει τα ίδια λάθη που έκανε απέναντί σου; Ψάξ” το καλά, girl!

#7 Για σκέψου… Σου λείπει ο ίδιος ή εσύ δεν αντέχεις τη μοναξιά;

Μερικές φορές, μπορεί να ντρεπόμαστε να παραδεχτούμε ότι απλά θέλουμε να είμαστε σε μια σχέση για να έχουμε πάντα κάποιον. Μήπως εσένα σου συμβαίνει ακριβώς αυτό; 

Είναι άλλο να μη θέλεις να είσαι μόνη και άλλο να θέλεις πραγματικά έναν άνθρωπο ως σύντροφό σου! 

Ας θυμηθούμε και ένα τραγουδάκι που ταιριάζει με την περίσταση!

#8 Πώς αισθάνεσαι μαζί του;

Αν νιώθεις ασφαλής, αν αισθάνεσαι όμορφα μαζί του και αν σου βγάζει τον καλύτερο εαυτό σου, τότε μάλλον πρέπει να ξαναγυρίσεις κοντά του.

Ωστόσο, εάν αισθάνεσαι ανασφαλής και ζηλιάρα ή σε κάνει να νιώθεις ανάξια, τότε δεν αξίζει να βάλεις τον εαυτό σου στην ίδια ψυχοφθόρα διαδικασία. Είναι δική σου η ζωή και δεν πρέπει να επιτρέπεις σε κανέναν να σε μειώνει.

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: