ΣΚΑΪ: Προσέφυγε στο ΣτΕ κατά του ΕΣΡ για το Survivor

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ και ζητεί να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ. 185/2017 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) με την οποία επέβαλε στον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό την διοικητική κύρωση της «συστάσεως» για την εκπομπή Survivor.

Ειδικότερα, στον τηλεοπτικό σταθμό έχει γίνει σύσταση για παράβαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας που αφορούν την προστασία των ανηλίκων. 

Σύμφωνα με το ΕΣΡ, «για την παρακολούθηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων (και άλλων παρόμοιων) εκ μέρους των ανηλίκων τηλεθεατών, είναι απαραίτητη η συναίνεση των γονέων τους, οι οποίοι φέρουν την ευθύνη των σχετικών επιλογών».

Έτσι, κατά το ΕΣΡ, η σήμανση για τα προγράμματα αυτά είναι της «3ης κατηγορίας» και όχι της «2ης κατηγορίας» που επιτρέπει την μετάδοση πριν τις 9 μ.μ.

Ο τηλεοπτικός σταθμός, όμως, από την πλευρά του υποστηρίζει ότι από το ΕΣΡ ελήφθησαν ενδεικτικά αποσπάσματα από την επίμαχη εκπομπή με αντιδράσεις και διαλόγους των παικτών που κρίθηκαν ότι μπορεί να έχουν δυσμενή επίδραση στην προσωπικότητα, στην ηθική και πνευματική ανάπτυξη των ανηλίκων.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: