Σητεία: Μετά τη δολοφονία του μωρού του, θα γίνει ξανά πατέρας

Τον Ιανουάριο του 2017, στη Σητεία της Κρήτης, ένας 52χρονος άνδρας, ο Νίκος, επέστρεψε στο σπίτι του και την σύντροφό του, την 30χρονη Μαρία, μεθυσμένος. Η κοπέλα κρατούσε στην αγκαλιά της τον μόλις πεντέμισι μηνών γιο τους, Άγγελο. Την ίδια στιγμή, ο ερειπωμένος από το αλκοόλ Νίκος μετατρέπεται σε θεριό. Σ’ ένα θεριό ανήμερο που βρίζει, σπάει, πετάει αντικείμενα και χτυπάει με μανιασμένες γροθιές και κλωτσιές τη συμβία του και το βρέφος που εκείνη «υψώνει» σαν ασπίδα απέναντί του.

Λίγη ώρα αργότερα οι δύο «γονείς» κατευθύνονται προς το νοσοκομείο της Σητείας κρατώντας στα χέρια τους ένα αναίσθητο μωρό. Οι γιατροί αδυνατούν να πιστέψουν στα μάτια τους. Το μωρό, λένε, μοιάζει σαν να έχει πέσει από τον όγδοο όροφο πολυκατοικίας. Λίγο αργότερα, το μόλις πεντέμισι μηνών αγγελούδι αφήνει την τελευταία του πνοή μαζί με το μακάβριο ιατρικό ανακοινωθέν των βαρύτατων κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.

Οι ώρες που ακολουθούν σοκάρουν το Πανελλήνιο όχι μόνο για το απάνθρωπο τέλος του βρέφους αλλά και για την στήριξη που παρέχουν στο πρόσωπο του δράστη η μάνα του μωρού και η οικογένειά της. Ενώ όλοι όσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για έναν «αμετανόητο πότη με εκρηκτικές συμπεριφορές», η συμβία του -η μάνα που μόλις είχε χάσει το ίδιο της το παιδί- και το σόι της μιλούν για έναν «άνθρωπο με χρυσή καρδιά που ήπιε δυό ποτηράκια παρά πάνω, τσαντίστηκε, πέταξε το κινητό, το μωρό βρισκόταν σε λάθος θέση τη λάθος στιγμή, κι έτσι σκοτώθηκε!. Κρίμα… αλλά ήταν ατύχημα».

Τελικά, οι ικεσίες της συντρόφου του εισακούονται και ο πατέρας αφήνεται ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγύησης 20.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σήμερα, μόλις εννέα μήνες μετά το φονικό, ο Νίκος και η Μαρία περιμένουν το δεύτερο παιδί τους πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: