Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δραπέτες των Τρικάλων – Η ανακοίνωση της Αστυνομίας (φώτο+βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δραπέτες των Τρικάλων   Η ανακοίνωση της Αστυνομίας (φώτο+βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό εννέα κρατουμένων μετά τη των δύο δραπετών.


Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερις από αυτούς έχουν εγκλωβισθεί στην περιοχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση. Οι δυο συλληφθέντες δραπέτες είναι Αλβανοί, 27 και 30 ετών, οι οποίοι κρατούνταν για ληστείες, κλοπές και άλλα αδικήματα.


Στη που σημειώθηκε η απόδραση βρίσκεται και ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός, μετά την αποτυχημένη απόπειρα με πριν από λίγες ημέρες, αλλά δεν συμμετείχε στην χτεσινοβραδινή ομαδική απόδραση των 11 κρατουμένων.


Μετά την απόδραση τέθηκαν σε συναγερμό όλες οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία, τη Στερεά , την Ήπειρο και σε άλλες περιοχές για τον εντοπισμό των δραπετών και των δραστών της ένοπλης επίθεσης.


Από τις μέχρι στιγμής έρευνες της αστυνομίας δεν βρέθηκαν όπλα ή κάλυκες εντός της φυλακής. Η αρχική εντύπωση ότι υπήρξαν πυροβολισμοί και μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα οφείλεται προφανώς σε σύγχυση.


Οι δράστες που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τους δύο φρουρούς ήταν έξω από την φυλακή σε δύο αυτοκίνητα και ο ένας από τους φρουρούς που τραυματίστηκαν ήταν στο κεντρικό φυλάκιο των φυλακών από όπου και απέδρασαν οι έντεκα κρατούμενοι με σχοινιά, γάντζους και αυτοσχέδιες σκάλες καλυπτόμενοι από τους συνεργούς τους που πυροβολούσαν συνεχώς έξω από το κατάστημα.


Οι κρατούμενοι, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η έξω από τις φυλακές, βγήκαν από το παράθυρο κελιού, όπου είχαν κόψει τα κάγκελα με λάμα, βγήκαν στον εσωτερικό περίβολο σκαρφάλωσαν στον τοίχο, στο σημείο όπου είχαν τραυματίσει τον φρουρό οι συνεργοί τους και χάθηκαν στο σκοτάδι.


Το φυλάκιο είναι διάτρητο από τις σφαίρες που έριχναν οι κακοποιοί έξω από τις φυλακές.


Το όχημα τύπου ΒΑΝ που χρησιμοποίησαν οι δράστες της ένοπλης επίθεσης, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή στη Νίκαια Λάρισας, περίπου στις 12:30 το μεσημέρι, ολοσχερώς καμμένο.


Η ανακοίνωση της αστυνομίαςΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 23 Μαρτίου 2013
Δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου της . σχετικά με την εξέλιξη των ερευνών για τη χθεσινή απόδραση κρατουμένων από το Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων και τη σύλληψη δύο εκ των δραπετών
Συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία δύο (2) από τους κρατούμενους του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων, οι οποίοι απέδρασαν χθες περίπου στις 20:30 το βράδυ.
Οι δραπέτες εντοπίστηκαν από δυνάμεις της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας σε δασική περιοχή, σε απόσταση περίπου (4) με (5) χιλιομέτρων από το Κατάστημα Κράτησης, στην περιοχή Κρηνίτσα Τρικάλων, περίπου στις 14:00 σήμερα το μεσημέρι.
Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκαν όλες οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο και σε άλλες περιοχές για τον εντοπισμό των δραπετών και των δραστών της χθεσινής ένοπλης επίθεσης στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων. Συνδράμουν Ομάδες Πρόληψης – Καταστολής Εγκλημάτων, της Δίκυκλης Αστυνόμευσης, της Ασφάλειας, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, αλλά και σκύλοι ανίχνευσης και δυο (2) ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στο εσωτερικό των Φυλακών Τρικάλων βρέθηκαν , που απεικονίζονται σε φωτογραφίες που δημοσιοποιούμε και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους κρατουμένους κατά την διάρκεια της απόδρασης, όπως αυτοσχέδια σκάλα, που αποτελείται από μεταλλική σκάλα διώροφου κρεβατιού, λωρίδες από σεντόνια και ξύλα καθώς και σχοινιά με γάντζους. Επίσης, δημοσιοποιούμε φωτογραφίες από τα κομμένα, με λάμα, κάγκελα κελιού, από το οποίο εξήλθαν οι κρατούμενοι σε εσωτερικό περίβολο της φυλακής, καθώς και υαλοπίνακες φυλακίου, διάτρητοι από βολίδες.
Στο πλαίσιο των ερευνών στους χώρους της φυλακής, στο κελί του κρατούμενου Βλαστού Παναγιώτη βρέθηκαν 5 λάμες και 4 σέγες κοπής μετάλλων καθώς και 2 μαχαίρια.
Το όχημα τύπου ΒΑΝ που χρησιμοποίησαν οι δράστες εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή στη Νίκαια Λάρισας, περίπου στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι, ολοσχερώς καμμένο.
Οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση και οι Υπηρεσίες μας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραπετών και των δραστών της ένοπλης επίθεσης.
Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε.
Σας Ευχαριστώ.


Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δραπέτες των Τρικάλων   Η ανακοίνωση της Αστυνομίας (φώτο+βίντεο)


Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δραπέτες των Τρικάλων   Η ανακοίνωση της Αστυνομίας (φώτο+βίντεο)
Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δραπέτες των Τρικάλων   Η ανακοίνωση της Αστυνομίας (φώτο+βίντεο)

Tags: , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: