Σιμόν Πέρες: Δεκάδες ηγέτες, κοσμοσυρροή και αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο τελευταίο αντίο

Δεκάδες ξένοι ηγέτες καταφθάνουν στον Ισραήλ, προκειμένου να παραστούν στην κηδεία του Σιμόν Πέρες, η οποία θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα στην Ιερουσαλήμ, μεταδίδει το BBC.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση ασφάλειας, ενώ για προληπτικούς λόγους έχουν γίνει αρκετές συλλήψεις υπόπτων για την αποφυγή ταραχών.

Μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων, είναι κι ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Μαχμούτ Αμπάς, που θα επισκεφτεί το Ισραήλ για πρώτη φορά, από το 2010.

Στην τελετή, θα εκφωνήσει λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μαζί με τα τρία παιδιά του Σιμόν Πέρες, αλλά και τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του Ισραήλ.

Στην πόλη θα βρίσκονται 90 αντιπροσωπείες από 70 χώρες. «Πρέπει να εφαρμόσουμε μια επιχείρηση (ασφαλείας) άνευ προηγουμένου», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Ρόνι Αλσέιχ. Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Γκιλάντ Ερντάν διέταξε τις αρχές να παρακολουθούν τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να προλάβουν τυχόν επεισόδια ή επιθέσεις από μεμονωμένα πρόσωπα, διευκρίνισε η αστυνομία.

Σε λαϊκό προσκύνημα μπροστά από το κοινοβούλιο του Ισραήλ εκτίθεται η σορός του Σιμόν Πέρες με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες και τους εκατοντάδες πολίτες να αποτίουν φόρο τιμής στον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό της χώρας που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών.

Χθες κατέθεσαν στεφάνια ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ρεουβέν Ριβλίν, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Κνεσέτ, Γιουλί – Γιοέλ Έντελσταϊν.

 

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: