Σημίτης: Φοβάμαι το ατύχημα στη διαπραγμάτευση

Ο Κώστας Σημίτης δίνει την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποχώρησή του από την Πρωθυπουργία, μιλώντας στη Σία Κοσιώνη και τον Παύλο Τσίμα στις 12 το βράδυ της Τρίτης.

Στη συνέντευξή του αυτή ο κ. Σημίτης μιλά μεταξύ άλλων για την τρέχουσα αξιολόγηση, την κυβέρνηση, τον κίνδυνο του Grexit, τα ελληνοτουρκικά, τα χρόνια της δικής τους διακυβέρνησης, τα λάθη που μας οδήγησαν στο Μνημόνιο και την Κεντροαριστερά.

«Τι υπάρχει για τη διαδικασία ανάπτυξης. Η κυβέρνηση αποφάσισε να θεσπίσει ένα αναπτυξιακό συμβούλιο. Έκανε έναν μεγαλόπρεπο νόμο αλλά δεν το συγκρότησε. Και συγκρότησε μονάχα μια επιτροπή ανάπτυξης, το αναπτυξιακό συμβούλιο, της οποίας ποιος είναι πρόεδρος; Πρόεδρος είναι ένας αμερικανός καθηγητής ο οποίος θέλει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Είναι δυνατόν να είναι αυτός πρόεδρος της αναπτυξιακής επιτροπής; Και αυτή η αναπτυξιακή επιτροπή που θα δείξει πώς θα γίνει η ανάπτυξη θα συνεδριάζει κάθε τρίμηνο, αφού έρθουν οι διάφοροι απ’έξω», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα «υπονοείτε ότι υπάρχει πίσω κείμενο;», ο πρώην πρωθυπουργός απαντά: «Υπονοώ το εξής. Ότι οι συνθήκες είναι κακές. Και όταν οι συνθήκες είναι κακές και υπάρχουν όλες αυτές οι δυσκολίες, δεν είναι εύκολο να πεις τι θα γίνει αύριο. Και πρέπει να προσέχεις μη συμβεί η καταστροφή».

«Σχέδιο δεν πιστεύω να υπάρχει. Φοβάμαι το ατύχημα. Φοβάμαι τον τρόπο που γίνεται η διαπραγμάτευση», υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

politiki

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: