Σήμερα το «κρίσιμο» ραντεβού του Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον Αλέξη Τσίπρα και το Γιάννη Βαρουφάκη

Σήμερα το «κρίσιμο» ραντεβού του Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον Αλέξη Τσίπρα και το Γιάννη Βαρουφάκη

Σήμερα το «κρίσιμο» του με τον Αλέξη Τσίπρα και το Γιάννη Βαρουφάκη

Στην Αθήνα έρχεται σήμερα ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ, προκειμένου να συναντηθεί τόσο με τον Αλέξη Τσίπρα όσο και με το Γιάννη Βαρουφάκη, στο πρώτο πραγματικά «κρίσιμο» ραντεβού για την ελληνική απέναντι στους ευρωπαίους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρόεδρος του πριν καν έρθει, φρόντισε να στείλει ένα «πρώτο δείγμα» της στάσης που θα κρατήσει, τονίζοντας με δήλωση που έκανε πως: «αν η κυβέρνηση της Ελλάδας εφαρμόσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις ο προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί και θα καθυστερήσει η ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας».

Σύμφωνα με παράγοντες του οικονομικού επιτελείου, ο κ. προτίθεται να βάλει στο τραπέζι της συζήτησης το θέμα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους. Στην ατζέντα του υπουργού είναι η σύγκληση μιας διεθνούς διάσκεψης για το χρέος, ενώ θα μπει στο τραπέζι μία συμφωνία «γέφυρα» έως ότου επιτευχθεί η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα της χώρας.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωζώνη δεν θέλει να υπάρξει καμία μονομερής πράξη από την ελληνική κυβέρνηση. Οι Ευρωπαίοι έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα από τις δηλώσεις για ξήλωμα μέτρων και αποκρατικοποιήσεων, κάτι που ο κ. Ντάσελμπλουμ θα μεταφέρει στον Αλέξη Τσίπρα και το Γιάννη Βαρουφάκη.

Πηγή:News.gr

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: