Σήμερα τα επίσημα δοκιμαστικά της F1 στο Circuit de Spa-Francorchamps

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα λόγω των καλοκαιρινών  διακοπών τα μονοθέσια επέστρεψαν στην πίστα του Francorchamps  στο Βέλγιο. Το Circuit de Spa-Francorchamps βρίσκεται  στο Stavelot του Βελγίου. Στην  ιστορική πίστα με συνολικό μήκος 7.004 μέτρα θα γίνει αύριο Κυριακή 29 Αυγούστου ο 12oς γύρος  του παγκόσμιου πρωταθλήματος της F1. Είναι ο μεγαλύτερος γύρος σε όλο το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Περιλαμβάνει  19 στροφές ενώ η μέγιστη ταχύτητα φθάνει τα  360 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι είκοσι πιλότοι μετά τη διακοπή των τεσσάρων εβδομάδων σήμερα  έκαναν τα πρώτα δοκιμαστικά στην πίστα. Στο Free Practice 1 έβρεχε. Ο  Bottas έκανε τον καλύτερο χρόνο. Η χαρά του όμως δεν κράτησε για πολύ. Ο Ολλανδός M.Verstappen  στο Free Practice 2,έδειξε τις προθέσεις του. Κέρδισε με μικρή απόσταση 0,041 δευτερόλεπτα μπροστά από τη Mercedes του Valtteri Bottas. Ο Lewis Hamilton ήταν 0,031 δευτερόλεπτα πίσω από τον V.Bottas.

Ο μόνος από τους οδηγούς που έλαμπε  ήταν ο Sergio Perez ο οποίος τελικά παραμένει στην Red Bull . Το ανακοίνωσε μάλιστα ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.O Perez βρίσκεται μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω από τον  V.Bottas.

Τα δοκιμαστικά

Το δάσος των Αρδεννών γέμισε με πιστούς οπαδούς της F1. Το πρωί όλοι ήταν με αδιάβροχα μπουφάν και ομπρέλες. Το μεσημέρι η βροχή σταμάτησε και επιτέλους έστω και για λίγο βγήκε ήλιος. Ήταν αρκετό για να αλλάξει τη διάθεση όλων. Την πεντάδα συμπλήρωσαν ο Fernando Alonso με Alpine (+0.481) και ο Pierre Gasly με Alpha Tauri (+0.493).

Ο οδηγός της Ferrari Charles Leclerc είχε μια άσχημη στιγμή στην έξοδο της στροφής  5. Γλίστρησε και κατέληξε με ασφάλεια στα προστατευτικά λάστιχα. Ευτυχώς  δεν είχε κάποιο τραυματισμό αλλά ο αγώνας σταμάτησε. Βγήκε αμέσως βγήκε κόκκινη σημαία.

Κόκκινη σημαία βγήκε ξανά όταν ο Verstappen κατέληξε στις μπαριέρες δύο λεπτά πριν την καρό σημαία. Για άγνωστο λόγο έχασε το πίσω μέρος από την Red Bull RB16B στο Malmedy  ανεξέλεγκτα κατέληξε στις μπαριέρες. Μπορεί να βγήκε μόνος του χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Σήμερα τα επίσημα δοκιμαστικά της F1 στο Circuit de Spa-Francorchamps gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: