Σήμερα στις 10.30 στο Διόνυσο ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος

 

Αυξάνεται το ενδιαφέρον στο SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda-Νέοι οδηγοί μπαίνουν στους αγώνες  με τα Fabia 1.2 TSI

Νέα πρόσωπα ανάμεσα στα ήδη γνωστά που έτρεξαν στην πρώτη αγωνιστική χρονιά θα δούμε φέτος στους αγώνες του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda.  Ο θεσμός του ενιαίου αναβίωσε και όπως καταλαβαίνετε δεν άφησε ασυγκίνητους αυτούς που θέλουν να τρέξουν στους αγώνες με ίδια αυτοκίνητα. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος τα αυτοκίνητα του ενιαίου είναι  τα Skoda Fabia 1.2 TSI. Η παρουσία των οδηγών στην κατηγορία κάτω των 30 είναι και φέτος σημαντική για το μέλλον των αγώνων . Οι περσινοί πρωταγωνιστές φιλοδοξούν να αξιοποιήσουν την εμπειρία της πρώτης σεζόν και να προσφέρουν και φέτος ενδιαφέρουσες μονομαχίες, αντίστοιχες με του 2017, όπου είχαμε πέντε διαφορετικούς νικητές στους οκτώ αγώνες που προσμέτρησαν στο πρωτάθλημα.

Τα Skoda Fabia 1.2 TSI του Ενιαίου φέτος θα προσφέρουν καλύτερο, πιο αγωνιστικό ήχο, χάρη στις νέες εξατμίσεις που έχουν τοποθετηθεί στα αυτοκίνητα, ενώ θα είναι και πιο δυνατά, καθώς η Kosmocar προσέφερε σε όλους τους αγωνιζόμενους την αναβάθμιση του κινητήρα μέσα προγράμματος που αναμένεται να δώσει περίπου 15 ίππους περισσότερους από τους 115 της εργοστασιακής τιμής.

Στην πρεμιέρα του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda βρίσκονται  16 οδηγοί που συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα. Ο περσινός πρωταθλητής Νίκος Ζάχος, αποχώρησε ανοίγοντας τον δρόμο στην νέα γενιά, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη. Αυτό γιατί πλέον μαζί με τον Γιώργο Καμιτσάκη θα είναι οι δύο άνθρωποι που θα διαχειρίζονται την ομάδα της Skoda Μακρής και τους τρεις νεαρούς οδηγούς .

Πρόκειται για τρία νέα πρόσωπα στο SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda, όπως αυτά προέκυψαν από τις δοκιμές που διοργάνωσε η ομάδα. Είναι ο 19χρονος Ευάγγελος Βούλγαρης ο οποίος μέχρι τώρα είχε συμμετοχή μόνο σε ορισμένες συναντήσεις του GTCC, ο Σπύρος Γαλεράκης που στα 27 του θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε αγωνιστική δραστηριότητα, πέραν του GTCC όπου είχε βρεθεί στο παρελθόν και ο Βασίλης Γιαννούλης ο οποίος στην ηλικία των 25 βρίσκει το Ενιαίο μια καλή ευκαιρία να επιστρέψει στους αγώνες από το καρτ στο οποίο συμμετείχε στο παρελθόν.

Παράλληλα στην κατηγορία των Νέων υπάρχει και μια ακόμη προσθήκη. Ο Αλέξανδρος Χαλιβελάκης. Γεννηθείς το 1997 ο Χαλιβελάκης έχει ένα «βαρύ» όνομα στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό και ξεκινά την πορεία του σε αυτόν, από το Ενιαίο με στόχο να φτάσει όσο ψηλότερα μπορεί.

Μεταξύ των παραπάνω φυσικά στην εκκίνηση του Διονύσου θα βρεθεί ο πρωταθλητής της κατηγορίας των Νέων, Στράτος Κυρλαγκίτσης. Καθώς και ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος που φέτος πιο ώριμος σκοπεύει να διεκδικήσει τον τίτλο υπό καλύτερες συνθήκες. Ο Φίλιππος Καλέσης θα προσπαθήσει να δείξει το ταλέντο που τον έχει κάνει μέλος των σημαντικότερων παγκοσμίων τελικών στο καρτ, ενώ ο Μιχάλης Δουλτσίνος έμαθε το 2017 και θέλει να δείξει ακόμη καλύτερο πρόσωπο το 2018. Τον εντυπωσιακό αριθμό των δέκα συμμετεχόντων ολοκληρώνουν οι Ταξιάρχης Ασημακόπουλος και Ιάκωβος Γιουσουρούμ οι οποίοι θα συνεχίσουν και φέτος τη συλλογή εμπειριών με στόχο να κάνουν την έκπληξη έπειτα από την εμπειρία της πρώτης χρονιάς.

Στην κατηγορία άνω των 30 ετών ο Μίλτος Κύρκος φαντάζει πλέον ως το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Συμμετέχει με νέα αγωνιστική ομάδα φέτος και με δεδομένο πως ήταν ο βασικότερος αντίπαλος του Ζάχου το 2017, θα έχει τώρα, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, τη δυνατότητα να οδηγεί το grid. Δεν θα είναι βέβαια μόνος του αν και η κατηγορία των άνω των 30 είναι πλέον αυτή με τις λιγότερες συμμετοχές, ανάμεσα στις δύο κατηγορίες. Έτσι ο Στάθης Κουκέας που πέρσι έκανε την έκπληξη τώρα αναμένεται να διεκδικεί ακόμη και νίκες, ενώ ο «LeMan» δεν θα έχει πια την δικαιολογία της καθυστερημένης συμμετοχής και θα είναι λογικά πιο αποτελεσματικός. Ο Γιώργος Σαρταμπάκος πλαισιώνει τις «παλιοσειρές» Χάρη Κοκμωτό και Λυμπέρη Παπάζογλου, ενώ ερωτηματικό είναι η παρουσία του Βασίλη Κοκλάνη ο οποίος δίνει το «παρών» φέτος από το ξεκίνημα κιόλας, με το ενδιαφέρον για το που θα σταθεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό να είναι μεγάλο.

Το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda θα διεξαχθεί φέτος σε τρεις αναβάσεις και τρεις αγώνες ταχύτητας. Το πρόγραμμα όπως έχει καταρτιστεί από το ξεκίνημα της χρονιάς είναι το εξής:

Σήμερα θα γίνει ο πρώτος αγώνας , η ανάβαση Διονύσου όπου ο αγώνας θα είναι διπλός.

Οι υπόλοιποι αγώνες:

Ανάβαση Ριτσώνας        28 – 29 Απριλίου              2 αγώνες

Αγώνας Ταχύτητας         26 – 27 Μαΐου                 2 αγώνες

Ανάβαση Πορταριάς     08 – 09 Σεπτεμβρίου       2 αγώνες

Αγώνας Ταχύτητας         03 – 04 Νοεμβρίου          2 αγώνες

Αγώνας Ταχύτητας         01 – 02 Δεκεμβρίου        2 αγώνες

 

Στην περίπτωση που δεν διεξαχθεί κάποιος από τους παραπάνω αγώνες, στο SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda 2018 θα προσμετρήσει η Ανάβαση Πιτίτσας, η οποία θα διεξαχθεί στις 10 και 11 Νοεμβρίου.

 

Χθεσινές δοκιμές

Με τις δοκιμές της Ανάβασης Διονύσου, του πρώτου αγώνα για το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων, ξεκίνησε η δεύτερη αγωνιστική περίοδος του Ενιαίου Πρωταθλήματος που διοργανώνει ο Σ.Ο.Α.Α. με τα Skoda Fabia 1.2 TSI και την υποστήριξη της SEAJETS. Οι 15 οδηγοί του θεσμού που βρέθηκαν στην εκκίνηση των δύο δοκιμαστικών σκελών, επανήλθαν στη δράση και το απόλαυσαν, φροντίζοντας να το δείξουν αυτό και με τις προσπάθειές τους στη διαδρομή.

 

Χάρη στις φετινές προσθήκες, η κατηγορία των νέων οδηγών, κάτω των 30 ετών, είναι φέτος η πολυπληθέστερη, έτσι 10 νέοι οδηγοί δίνουν το «παρών» στο Διόνυσο και 5 μεγαλύτεροι, υποστηρίζουν και φέτος το θεσμό. Ένας από αυτούς μάλιστα ήταν ο ταχύτερος σήμερα και στα δύο σκέλη. Ο Στάθης Κουκέας, ο οποίος ήταν η αποκάλυψη του θεσμού το 2017, ξεκίνησε από εκεί που σταμάτησε και σε δύο γρήγορα περάσματα, σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις σήμερα. Μάλιστα ήταν ο μοναδικός που έπεσε κάτω από τα τρία λεπτά συνολικού χρόνου.

Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος ακολούθησε με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, ο οποίος ήταν μόλις 43 εκατοστά αργότερος από εκείνον του Κουκέα, ήταν όμως ο ταχύτερος εκ των νέων. Ακολούθησε, λίγο περισσότερο από 1,5 δέκατο μακριά από τον Χαραλαμπόπουλο και άλλα 9 εκατοστά πιο πίσω βρέθηκε ο Φίλιππος Καλέσης, ο δεύτερος νέος της πρώτης τετράδας. Κάπως έτσι μέσα σε λιγότερο από 7 δέκατα «στριμώχτηκαν» οι τέσσερις ταχύτεροι οδηγοί της κατηγορίας του Ενιαίου και οι μάχες του αγώνα προμηνύονται αναλόγως αμφίρροπες.

Ο σημερινός  αγώνας στο Διόνυσο θα ξεκινήσει στις 10:30.Η διαδρομή  έκλεισε στις  09:00. Μπορείτε να παρακολουθείτε LIVE τις εξελίξεις στο διαδικτυακό κανάλι Sportal TV μέσω Live Streaming. Μέσα από τα social media του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου μπορείτε να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις του Ενιαίου, καθώς και από την επίσημη σελίδα στο Facebook της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής για την πορεία του αγώνα σε όλες τις κατηγορίες. Οι LIVE χρόνοι θα μεταδίδονται από την ιστοσελίδα www.sportstiming.gr.

 

 

Σήμερα στις 10.30 στο Διόνυσο ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: