Σήμερα στην πίστα  Γιας Μαρίνα το τελευταίο τεστ εξέλιξης των νέων ελαστικών του 2017

 

Οι οδηγοί της Mercedes Lewis Hamilton  και Nico Rosberg  ακολούθησαν πανομοιότυπη στρατηγική. Εκκίνησαν με την πάρα πολύ μαλακή γόμα και μετά έβαλαν δυο φορές τη μαλακή γόμα. Οι αλλαγές έγιναν και τις δυο φορές με την ελάχιστη δυνατή διαφορά του ενός γύρου. Τα ελαστικά παρουσίαζαν βάση σχεδιασμού μεγάλη πτώση απόδοσης λόγω της  υπερθέρμανσης.

Τα αποτελέσματα τα έχουμε δημοσιεύσει .Ο οδηγός της Mercedes Lewis Hamilton κέρδισε στο Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι και ο άλλος  οδηγός της ομάδας Nico Rosberg πήρε τη 2η θέση και  κατέκτησε το πρωτάθλημα οδηγών για πρώτη φορά.

Ο οδηγός της Ferrari, Sebastian Vettel επέλεξε μια διαφορετική στρατηγική δυο αλλαγών, χρησιμοποιώντας και τις τρεις γόμες: Εκκίνησε με την πάρα πολύ μαλακή, έβαλε τη μαλακή και στο τέλος του αγώνα την πολύ μαλακή. Ο Vettel ήταν ταχύτερος όλων στο τελευταίο μέρος του αγώνα, ανέβηκε στην κατάταξη και απείλησε τους πρωτοπόρους δίνοντας ένα δραματικό φινάλε στον αγώνα.

Οι μόνοι οδηγοί από την πρώτη δεκάδα της εκκίνησης που ξεκίνησαν με την πολύ μαλακή γόμα ήταν αυτοί της Red Bull. Μολονότι ο οδηγός της Red Bull, Max Verstappen είχε ένα τετακέ λόγω επαφής στην αρχή, κατάφερε να φτάσει μέχρι και τη 2η θέση της προσωρινής κατάταξης πριν κάνει το μοναδικό του πιτ στοπ. Ο Verstappen ήταν ο μόνος από τους πρωταγωνιστές που σταμάτησε μόνο μια φορά καθώς εξάντλησε στην αρχή τα περιθώρια με την πολύ μαλακή γόμα προσπαθώντας ν’ ανέβει στην κατάταξη. Τελικά τερμάτισε 4ος.

Σήμερα (  Τρίτη 29/11)  θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο τεστ εξέλιξης των νέων ελαστικών του 2017 στη Γιας Μαρίνα. Θα συμμετέχουν οι Mercedes, Red Bull και Ferrari με ειδικά τροποποιημένα μονοθέσια του 2015 που θα βρεθούν για πρώτη φορά στην ίδια πίστα. Η νέα φαρδύτερη γενιά ελαστικών έχει σχεδιαστεί για καλύτερη αντίσταση στην τοπική υπερθέρμανση/παραμόρφωση. Πρόκειται για μια νέα φιλοσοφία που θα φέρει τεχνολογική επανάσταση οδηγώντας σε ακόμη καλύτερη απόδοση την επόμενη χρονιά.

 

Σήμερα στην πίστα  Γιας Μαρίνα το τελευταίο τεστ εξέλιξης των νέων ελαστικών του 2017

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: