Σήμερα ο 22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας

Σήμερα ο 22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας

Σήμερα ο 22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας

Το κέντρο της Αθήνας υποδέχεται σήμερα χιλιάδες ποδηλάτες, μικρούς και μεγάλους, που θα ξεχυθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για έναν καθαρό πλανήτη. Ο 22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας είναι αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο στις 11:30 το πρωί για τις διαδρομές 8,5χλμ. και 2,7χλμ. Η εκκίνηση των Α.μεΑ. θα δοθεί στις 11:40 από τα Προπύλαια.

Ο τερματισμός όλων των διαδρομών θα γίνει στο χώρο έξω από το Ζάππειο.

Ο 22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας διοργανώνεται από τον δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού Νεολαίας Χρήστος Τεντόμας σε μήνυμα του αναφέρει: Το συνιστά τον φιλικότερο τρόπο μετακινήσεων στην πόλη μας. Ο της Αθήνας προχωρά σε έργα ανάπτυξης ποδηλατοδρόμων, που στόχο έχουν να εντάξουν ακόμη περισσότερο το ποδήλατο στην καθημερινότητα του Αθηναίου πολίτη. Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Άθλησης του δήμου Αθηναίων εργάζεται καθημερινά ούτως ώστε η χρήση του ποδηλάτου να καταστεί τρόπος ζωής των Αθηναίων. Για όλους μας στοίχημα θα πρέπει να είναι μια Αθήνα περισσότερο φιλική, καθαρή και ανθρώπινη προς όφελος της ποιότητας ζωής των πολιτών. Αυτούς καλούμαστε να υπηρετήσουμε άλλωστε και αυτοί μας δείχνουν τον δρόμων των ριζικών αλλαγών στην λειτουργία της πόλης.

Χρηστικές Πληροφορίες

Διαδρομές

8,5 χλμ.

Ζάππειο – Λ. Αμαλίας – Β. Όλγας – Βασ. Κων/νου – Β. Σοφίας – Αλεξάνδρας – Πατησίων – Αιόλου – Σταδίου – Φιλελλήνων – Ζάππειο.

2,7 χλμ.

Ζάππειο – Λ. Αμαλίας – Πανεπιστημίου – Αρσάκη – Σταδίου – Φιλελλήνων- Αμαλίας – Ζάππειο.

Α.με.Α

Προπύλαια Πανεπιστημίου – Πανεπιστημίου – Λ. Αμαλίας – Ζάππειο.

Εγγραφές

Θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής και την ημέρα των αγώνων στον αύλειο χώρο του Ζαππείου από 08.30 έως 10.30 το πρωί.

Μετακίνηση συμμετεχόντων

Όσοι θα συμμετάσχουν στον 22ο Ποδηλατικό Γύρο Αθήνας, θα μπορούν να μετακινηθούν δωρεάν με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α κατά τις ώρες από 07:00 έως 16:00, με δυνατότητα μεταφοράς των ποδηλάτων τους με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής ή του αντίγραφου επιβεβαίωσης της ηλεκτρονικής τους εγγραφής.

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: