Σημαντική μείωση των κρουσμάτων στη Βρετανία λόγω τρίτης δόσης – Αγωνία Τζόνσον για την πανδημία στην Ευρώπη

Τόσο η Ολλανδία όσο και η Αυστρία ανακοίνωσαν μέτρα lockdown — Στη Βρετανία ο αριθμός κρουσμάτων έπεσε κατά 6,5% σε μία εβδομάδα 

Μήνυμα για αυξημένη επαγρύπνηση απέναντι στην έξαρση του κορωνοϊού έστειλε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να κάνουν την ενισχυτική δόση ενώ οι μολύνσεις αυξάνονται με δραματικό ρυθμό στην Ευρώπη.

Τόσο η Ολλανδία όσο και η Αυστρία ανακοίνωσαν μέτρα lockdown, τη στιγμή που πλήττονται από την επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου.

«Βλέπω τα σύννεφα να συγκεντρώνονται πάνω από χώρες της Ευρώπης και είμαι απολύτως ειλικρινής με τους ανθρώπους και όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει όταν ένα κύμα αρχίζει να επελαύνει», δήλωσε ο Τζόνσον.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χτίσει ισχυρό τείχος ανοσίας χάρη στην επιτυχημένη εμβολιαστική κάλυψη και την προθυμία των ανθρώπων να εμβολιαστούν», πρόσθεσε.

«Σε αυτό που στέκομαι είναι στην ανάγκη του εμβολιασμού, κρίνεται πιο επιτακτική από ποτέ», διεμήνυσε ακόμη ο Βρετανός πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Εάν δεν βιαστούμε, θα δούμε επιδείνωση της κατάστασης».

Τα κρούσματα έχουν αρχίσει να πέφτουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα μέσα Οκτωβρίου, όμως σε πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου η αύξηση είναι δραματική.

Στην Αυστρία οι μολύνσεις έχουν φτάσει στο αποκορύφωμά τους, με 783 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ενώ στη Βρετανία ο αντίστοιχος αριθμός είναι 359 ανά 100.000.

Στη Βρετανία, σε μία μόλις εβδομάδα, τα κρούσματα έπεσαν 6,5%, ενώ οι θάνατοι κατά 8,9%.



.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: