Σήμα κινητής τηλεφωνίας θα έχουν στους συρμούς του Μετρό οι επιβάτες

Βελτιωμένο σήμα κινητής τηλεφωνίας στους συρμούς του Μετρό της Αθήνας πρόκειται να αποκτήσουν οι επιβάτες του μέσου μεταφοράς, μετά τη συμφωνία που σύναψαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και η Αττικό Μετρό, όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Στεφανόπουλος, γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Infocom Mobile & Connected World.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανόπουλο, το έργο θα ξεκινήσει εντός του έτους και η υλοποίηση του μπορεί να διαρκέσει έως και δύο χρόνια. 

Συγκεκριμένα, οι πάροχοι κινητών επικοινωνιών, σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό, ξεκινούν το σχεδιασμό για την ανάπτυξη των υποδομών που θα επιτρέψουν πλήρη κάλυψη με δίκτυα νέας γενιάς υψηλών ταχυτήτων στους συρμούς και τις εγκαταστάσεις του υφιστάμενου δικτύου της Αττικό Μετρό, επένδυση που υπολογίζεται στα 10 εκατ. ευρώ ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και για τις νέες γραμμές του μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στόχος είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών της Αττικό Μετρό, κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών και η βελτίωση της εμπειρίας των επιβατών.

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: