Signal: iOS εφαρμογή σας επιτρέπει να κάνετε δωρεάν κρυπτογραφημένες κλήσεις

Signal: iOS εφαρμογή σας επιτρέπει να κάνετε δωρεάν κρυπτογραφημένες κλήσεις

: σας επιτρέπει να κάνετε δωρεάν .

Αν και οι συσκευές με λειτουργικό είναι σε θέση να κάνουν δωρεάν κρυπτογραφημένες κλήσεις και να στέλνουν μηνύματα για κάποιο χρονικό διάστημα, το χαρακτηριστικό αυτό δεν υπήρχε στις συσκευές της Apple.Η εφαρμογή Signal είναι η πρώτη iOS εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ασφαλείς κλήσεις μέσω χωρίς κωδικούς ασφαλείας, κωδικούς κλήσεων ή συνδρομές.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τον υπάρχοντα αριθμό τηλεφώνου και τις επαφές του χρήστη.

Ο καλών πρέπει να επιβεβαιώσει τη συσκευή την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσει την εφαρμογή, μέσω ενός SMS κωδικού μιας χρήσης, και στη συνέχεια μπορεί να το κάνει χωρίς να χρειάζεται να επανεισάγει username ή password.

Κατά τη διάρκεια μιας κλήσης, η εφαρμογή Signal εμφανίζει δύο τυχαίες λέξεις στην οθόνη και των δύο χρηστών. Αυτές χρησιμοποιούνται για να εξακριβωθεί ποιοι είναι οι δύο συνομιλητές και να διασφαλιστεί ότι δε θα μπορούν να εισβάλλουν τρίτοι στη μεταξύ τους συνομιλία κάτι που είναι γνωστό ως man-in-the-middle επίθεση.

Σε ένα προχωρημένο επίπεδο ασφαλείας, η εφαρμογή χρησιμοποιεί αυτό που είναι γνωστό ως ZRTP, αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline.

Το Z αναφέρεται στο πρωτόκολλο του εφευρέτη Phil Zimmermann, ενώ το RTP σημαίνει Real-time Transport Protocol.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι η πρώτη δωρεάν voicecallencryption εφαρμογή για συσκευές iOS.

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: