Σίφνος: Κινδύνευσε άρρωστο νεογέννητο επειδή δεν υπήρχε παιδίατρος

Σε πολύωρη ταλαιπωρία υποβλήθηκε άρρωστο νεογέννητο στη Σίφνο, καθώς δεν υπήρχε παιδίατρος στο νησί για το εξετάσει.

Οι γονείς του μόλις 40 ημερών βρέφους με βρογχιολίτιδα και η γιατρός του νησιού συναίνεσαν προκειμένου να φύγει το παιδί χωρίς την παρουσία γιατρού με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, αφού η υγεία του βρισκόταν σε μεγάλο κίνδυνο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο πατέρας του παιδιού, Ζαννής Κοντονάσιος είπε: «Είμαστε στο έλεος του Θεού, παρατημένοι με 500 παιδιά και έναν γιατρό» ενώ τόνισε πως κρατούσε επί ώρες στα χέρια του το νεογέννητο παιδί του και περίμενε να μάθει πότε θα μπορέσει να μεταφερθεί στην Αθήνα.

Οι γονείς με το βρέφος έφτασαν στο Πολυδύναμο Ιατρείο Σίφνου, όπου υπάρχει μόνο μια αγροτική γιατρός, καθώς ο δεύτερος ήταν σε άδεια. Η μεταφορά του παιδιού με πλωτό σκάφος του ΕΚΑΒ στη Μήλο για να ακολουθήσει αεροδιακομιδή στην Αθήνα δεν μπορούσε να γίνει λόγω καιρού ενώ δεν υπήρχε άμεση διαθεσιμότητα πτητικού μέσου.

Τελικά, το παιδί μεταφέρθηκε στην Αθήνα με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο, υπό κανονικές συνθήκες, δεν συμμετέχει σε αεροδιακομιδές.

«Θέλουμε να πιέσουμε και να διεκδικήσουμε στο νησί μας να διαθέτει μια σοβαρή ιατρική περίθαλψη και να μη ζήσει άλλος γονιός αυτό που ζήσαμε εμείς», είπε ο πατέρας του παιδιού.

«Υπάρχουν πάνω από 500 παιδιά στο νησί. Δεν είναι υπερβολικό το νούμερο, δεν υπάρχει μόνιμα παιδίατρος και είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση», ανέφερε η Δήμαρχος του νησιού στο Star.

Το παιδί πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Παίδων και την Πέμπτη θα μεταβεί στη Σίφνο για 4 μέρες παιδίατρος από το Τζάνειο νοσοκομείο και για 10 μέρες αγροτικός γιατρός από τη Μύκονο.

Να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή τρέχει προκήρυξη για την κάλυψη θέσης παιδιάτρου στη Σίφνο, όμως κανείς δεν δηλώνει πως ενδιαφέρεται.

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: