Siemens: Την παραπομπή του Μιχάλη Χριστοφοράκου σε δίκη πρότεινε ο εισαγγελέας

Την παραπομπή του Μιχάλη Χριστοφοράκου για τρίτη φορά στο εδώλιο εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας εφετών, Γιώργος Βούλγαρης,, για κατηγορίες που αφορούν στις συμβάσεις οι οποίες καταρτίστηκαν το 1999 για προμήθεια υλικού μεταξύ του ΟΣΕ και της Siemens.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Διονύσης Παναγιωτίδης, Christoph Michael Gebauer, Reinhard Herbert Siekaczek, Bryno Norbert Flad, Friedrich Smaxvil και Hans Martin Schabert.

Οι κατηγορούμενοι κατά περίπτωση θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για ενεργητική δωροδοκία από κοινού και κατ΄εξακολούθηση τελεσθείσα επί μακρό διάστημα και της οποίας το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και άλλα αδικήματα.

Η εισαγγελική πρόταση αφορά τρεις συμβάσεις οι οποίες καταρτίστηκαν το 1999 για προμήθεια υλικού μεταξύ του ΟΣΕ και της Siemens. Ο ΟΣΕ έχει διενεργήσει και σχετική πραγματογνωμοσύνη από την οποία σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτει ότι ζημιώθηκε από τις συμφωνίες με τη Siemens καθώς υπήρξε καθυστέρηση στην παράδοση του τροχαίου υλικού με αποτέλεσμα να υποστεί ζημία.

Ακόμη, με την εισαγγελική πρόταση ζητείται επίσης να διατηρηθεί η ισχύς των ενταλμάτων σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος των Μ. Χριστοφοράκου και Η. Siekaczek για την συγκεκριμένη υπόθεση. Την τελική απόφαση θα λάβει με βούλευμά του το συμβούλιο Εφετών.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: